Boy Uzatan İbrahim Saraçoğlu Kürü

Bir çoğumuz farklı nedenlerden dolayı boyumuzun olduğundan birkaç santim daha uzun olmasını elbette arzularız. Her ne kadar boy uzamasında anne ve babadan geçen genlerin bir dereceye kadar etkisi olsa da boy uzamasına asıl etki eden faktörün beslenme ve egzersiz olduğunu günümüzde bir çok bilim adamı kabul etmektedir. Zaten son 150 yılda insanlık medeniyetinin ulaştığı yaşam şartları ve beslenme imkanları da boy uzamasını doğrudan olumlu yönde etkilemiştir. Türklerin de dahil olduğu bir çok milletin 1850 li yıllardaki ortalama boy uzunluğu günümüzdekinden 10 ila 15 santim arası daha kısa oluşu bu teoriyi destekler niteliktedir. Fransız erkeklerinin 19 YY ortalarındaki ortalama boyu 159 cm ilen günümüzdeki ortalama fransız erkeğinin boy ortalaması 176 cm ye gelmiştir. Eğer kalıtsal faktörler babadan ve anneden evlatlara geçerek boy uzama potansiyelini belirli bir seviyede kalmasına neden olsaydı beslenme neticesinde toplumlarda sürekli görülen boy uzunluğunun artması eğilimini gözlemleyemezdik.

Boy uzaması kaç yaşına kadar sürer?

Ortalama olarak boy uzaması kadınlarda 20, erkeklerde 22 yaşına kadar sürmektedir. Ancak bu yaştan sonra da video dan da öğreneceğiniz üzere boy uzaması pekala mümkün olmaktadır.

Peki boy uzatmak için ne yemeli, boy uzatan besinler nelerdir, boyu uzatmak için ne yapmalı gibi sorulara verebileceğimiz yanıtlar var mı? Yanıtımız evet elbette var olacaktır. Bu konuda Bitkisel tıp ve şifalı bitkiler uzmanı Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU’nun boy uzatmak için verdiği bitkisel kürü ve boy uzatıcı tavsiyelerini dikkatle izleyelim ve daha sonra boy uzatan yiyecekler nelerdir bunlara değinelim.

Boy Uzatan Yiyecekler Nelerdir-Boy Uzatan Besinler

Boy uzaması için elbette sadece beslenmenin veya boy uzatma egzersizleri yapmanın tek başına yeterli olmadığını söylemeliyiz. Asıl önemli ve etkili olan, gerek beslenmede gerekse egzersiz hareketlerinde sürekliliğin sağlanmasıdır.

Bilhassa boyun uzaması için beslenme hususu tam manasıyla uzun bir zaman dilimi uygulama gerektiren bir husus ve boyum kısa uzamak istiyorum diyenlerin aynı zamanda 1*2 yıldan önce sonuçlarını net olarak göremeyecekleri bir sürece dahil olduklarının farkında olmaları gerekiyor. Tek başına vitamin almak, veya balık yağı ile beslenmek elbette boy uzaması için yeterli olmaz. Ama boy uzatan vitaminler ve mineraller olduğu da bilinen bir gerçektir. Bu mineralleri, amino asitler, proteinler ve vitaminleri mümkünse doğal besinler yoluyla almak ise en sağlıklı ve kalıcı çözüm yolu olarak görülüyor.

Boy uzatan besinler arasında herkesin bildiği ve yukarıda Dr. İbrahim Saraçoğlunun da değindiği gibi balık ve özellikle de balık etinin koyu kısımları en etkili ve çabuk boy uzatan yiyecektir. Bunun yanı sıra balıklarda bulunan omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini içerisinde barındıran balık yağı da boy uzamasına katkı sağlamaktadır. Hatta balık yağının kokusu nedeniyle tüketmekte zorlananlar için piyasada balık yağı hapı veya drajesi adı verilen gıda destekleri de çokça rağbet görüyor. Balık yanında boy uzatan gıdalar denilince ilk akla gelenler ise herkesin tahmin edebileceği gibi süt, peynir ve yoğurt gibi kalsiyum bakımından zengin besinler olarak sayılabilir. Bu besinlerde bulunan kalsiyum boy uzaması için kritik bir mineral olup mutlaka tüketilmelidir. Boy uzatan besinlere daha uzun bir liste verilmesi gerekirse Havuç, balık, karaciğer, Yumurta Sarısı, Sığır, Kırmızı Et, Süt, Peynir, Elma, Yeşil, Sebze, Patates, Fındık, Sarı Sebzeler, badem, muz, Fıstık, tavuk, fasulye bu listeye dahil edilebilir. Ayrıca günde 6-8 bardak su içmek te boyu uzatmak için gerekli ve önemlidir.

Uyuşturucu, alkol, uykusuzluk, stres, sindirim problemleri, ya da egzersiz eksikliği gibi şeyler boy uzamasını yavaşlatabilir ve hatta durdurur. Bu nedenle daha uzun boylu bir birey olmak istiyorsak zararlı alışkanlıkları terk etmeli, egzersizleri zamanında yapmalı, uykumuzu almalı ve düzenli bir yaşam sürmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.