Şeker Komasının Belirtileri

Kan şekerimizin uzun dönemli aşırı yükselmesinden ya da düşmesinden kaynaklı olarak husule gelen şeker koması çok ciddiye alınması gereken bir sorun olduğu için, şeker koması belirtileri hissedildiği zaman hiç vakit kaybetmeden bu soruna karşı önlemlerimizi almalıyız. Aksi durumda şeker koması belirtileri göz ardı edilirse, sorunun tedavisi içi geç kalınırsa şeker hastasının hayati büyük riske girecek ve neticeleri de çok kötü olacaktır.

Şeker komasının belirtileri

Pek çok insanın risk altında olduğu şeker komasının belirtileri ortaya çıkmadan önce ekseri yüksek ve düşük kan şekeri belirtileri husule gelecektir. Şeker komasından önce ortaya çıkan yüksek kan şekerinin belirtileri aşırı susuzluk, yorgunluk, mide bulantısı ve akabinde kusma, midede ağrı hissi, nefesin daralması, sık sık idrara çıkma ağız kuruluğu ve kalp atışlarında hızlanmadır. Bu belirtileri yaşadığınız zaman tedbirli olmalı ve hemen doktorunuzu arayarak ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi almalı ya da acil servise gitmelisiniz.

Ayrıca yüksek kan şekeri belirtilerini yaşamayabilir, bu durumda düşük kan şekeri belirtileri ile de baş başa kalabilirsiniz. Düşük kan şekerinin belirtileri ise; sinirlilik, baş ağrısı, çarpıntı, açlık hissi, dikkatin dağılması, bulanık görme, baş ağrısı, titreme, terleme ve yorgunluktur. Bu belirtirli yaşadığınız zamanda da şeker komasına girme riskini aklınıza getirmelisiniz. Çünkü şeker koması öncesi ya düşük kan şekeri ya da yüksek kan şekeri belirtileri yaşanmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.