Katarakta Bitkisel Tedavi

Katarakt hastalığı  
Katarakt gözün şeffaf lensinin saydamlığını kaybetmesidir. Bu durumu buğulanmış cama benzetebiliriz. Berrak olan göz merceğinin sütümsü bir tabakayla kaplanmasıdır. Katarakt hakkında bazı yanlış anlamalar vardır. Katarakt göz üzerindeki bir film değildir. Gözü fazla kullanmaktan oluşmaz. Kanser değildir. Bir gözden diğerine geçmez. Kalıcı körlüğe yol açmaz. Buna rağmen katarakt önemli bir sağlık sorunudur. Kendisinde buna dair en ufak bir belirti gören mutlaka doktora görünmelidir. Oluştuktan sonra hiçbir bitki kataraktı tedavi edemez. Bitkiler sadece kataraktın oluşumunu engeller.

Katarakt için bitkisel kürler

- Gün kurusu kayısısında bulunan antioksidan ve vitamin bileşenlerinin göz üzerinde önemli etkileri bulunuyor.
- Biberiye bir düzineden fazla antioksidan içerdiği gibi, anti katarakt madde olarak bilinen dört farklı kimyasalı daha bünyesinde bulundurur.
- Hoffman- La Roche firmasında görevli bir araştırmacı, karatenoidlerin 3K olarak bilinen kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve katarakta karşı koruyucu etkisi olduğunu kanıtlamıştır. Karotenoidler ( bunlara beta-karotende dahil) havuca turuncu rengini veren bileşiklerdir. 50 mg. karotenoid almak için 7-8 tane orta boy havuç yenmesi önerilir.
- Soğanda bol miktarda bulunan kuersetin isimli bileşen, şeker hastalığına bağlı olarak gelişen katarakt hastalığını tedavi etmeye yardımcı bir bitkidir.
- Semizotu kataraktı engelleyici bileşikler C vitamini, E vitamini, karotenoid ve diğer güçlü antioksidanlardan özellikle bunların en önemlisi glutathion açısından son derece zengin bir sebzedir. yalnızca 150 gr. kadar taze semizotu bile, içeriğinde son derece yararlı miktarlarda beta karoten ile C ve E vitaminlerini barındırır.

Katarakt önleyici çorba tarifi

Malzemeler
- yarım kilo konserve bal kabağı,
- yarım kilo incecik doğranmış portakal,
- 350 gr. greyfurt suyu,
- 250 gr. doğranmış havuç,
- 250 gr. doğranmış tatlı patates,
- 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi,
- 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu,
- 1 tutam tuz, bir tutam karabiber, bir tutam zerdeçal ve isteğe bağlı şeker.

Çorbanın hazırlanışı : Geniş bir tencereye bal kabağı, doğranmış portakal, havuç, patates, portakal kabuğu, tuz, biber ve zerdeçalı karıştırıp orta ateşte kaynayıncaya kadar bekletilir. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika kadar ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra karışım bir blendra aktarılarak püre haline getirildikten sonra tekrar tencereye konulur. Çok sulu kaldıysa istenilen kıvama getirilene kadar kaynatılır ve üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serpilerek servise sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.