Glokoma (Göz Tansiyonuna) Bitkisel Tedavi

Glokom (Göz Tansiyonu), göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar yükselmesi nedeniyle görme kaybına yol açan bir hastalıktır. Genelde 20-21 mmHg’in altındaki göz tansiyonu normaldir. Ancak daha alt seviyelerdeki tansiyonda bile glokom hastalığı görülebilir.

Toplumda 40 yaş üzerinde %2, 60 yaş üzerinde %10 oranında görülür. Bebeklik (konjenital glokom) ve çocukluk çağlarında görülen tipleri vardır.

Başlangıçta genellikle belirti görülmez, görmede bozukluk ve ağrı yoktur. Hastalık erken teşhis edilmeyip ilerlerse, görme sinirindeki harabiyete bağlı olarak görme alanında kör noktalar oluşur. Daha sonra bir borudan bakıyormuş gibi etraftaki cisimler görülmez olur. Glokomun seyrek görülen kapalı açılı tipinde göz tansiyonu çok yüksek değerlere ulaşıp, şiddetli ağrı ve bulanık görmeye neden olur. Bu genellikle hipermetrop hastalarda izlenir.

Göz tansiyonu için bitkisel kürler

1. Papatya ve biberiyeyi sıcak bir suyun içinde bekletin. Ardından el ile suyu sıkılır ve posa merhem kıvamına gelene kadar içine un eklenir ve sirke ile yoğurulur. Bu karışım ile her saat başı alın ovulur.

2. Bakla iyice ezilir. Ardından tuzlu su ve un ile yoğurulur. Karışıma zeytin yağı eklenir ve lapa haline gelene kadar yoğurulmaya devam edilir. Günde iki defa bu karışım göz üzerine konup göz sarılır.

3. Bakla suda kaynatılır. Kaynatılan su süzülür ve bu su ile günde iki kez alına masaj yapılır.

4. 1 ay süresince her gün içilecek olan domates suyu ile göz tansiyonunun kontrol altında tutulması mümkündür. Burada dikkat etmeniz husus ise domatesin doğal ve hormonsuz olmasıdır. Mümkünse domates suyunu öğle yemeklerinden 1 saat kadar önce tüketin.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.