DEREOTUNUN MUHTEŞEM FAYDALARI

DEREOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

1- Mide ve bağırsak gazlarını söktürür atar, kökünü kurutur.

2- Kolayca sindirim yapmanızı sağlar, mideyi gerektiği gibi çalıştırır fazla yormaz.

3- Hıçkırık denilen baş belasını keser ve hava yutmayı engeller.

4- Sinirdeki zafiyetleri tamir eder ve de iyi bir uyku vericidir.

5- Dereotu kadınların özel hallerine yardımcı olur en önemlisi aybaşı kanamalarını kolaylaştırır.

6- Sütüm yok diyen anneler, dereotu anne sütünü çoğaltır.

7- Dere otunun bir faydası daha: İştah açıcıdır.

8- Ağzı kokan vatandaşa bu haber, ne olur oku: Dere otu ağız kokusunu giderir.

9- Çocuklardaki ve büyüklerdeki gaz ağrılarını giderir,

10- Son olarak da dereotu yemeklere ve salatalara tat vermek için konulur.

DEREOTUNUN ZARARLARI NELERDİR?

Hamilelerin kullanmaları sakıncalıdır!

DEREOTU KÜRÜ NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'nun Tiroid (hipotiroid ya da hipertiroid) şikayetlerine karşı tavsiye ettiği destekleyici bitki "dereotu' kürüdür.

Saraçoğlu bu kürün bilhassa nodüller için çok etkili bir bitki olduğunu belirtiyor. Bu kürü ayrıca bitkisel olarak da yardımcı ve destekleyici kür kullanabilirsiniz.

Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) sırasında, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki halde de kürün uygulanış şekli benzerdir.

Dereotu kürünün uygulanışı: 

Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 Dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum Su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 Ay devam edilir.

Kürün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrol ettirin, çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız lazım olabilir. İlaç azaltımını doktorunuza söylemeden kesinlikle ama kesinlikle kendi kendinize karar vermeye çalışmayın. Önce durumu bir doktorunuza arz edin.

Tiroid nodüllerinin küçülmesinde ya da ilerlemesinde de bu kür oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda hasta, ilaç alımından kurtulmuştur .Var olan nodülleri de yok olmuştur. Gerekirse dereotu kürüne daha uzun zaman devam edilebilir.

Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90'dır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.