BEMBEYAZ DİŞLER İÇİN

Bembeyaz dişlerle gülümsemek gibisi yoktur.

Güzel bir gülümsemenin olmazsa olmazı nedir sizce? Tabiki sağlıklı, bembeyaz dişler. Hoşumuza giden yiyecekleri, içecekleri keyifle tüketiriz fakat dişlerimizde oluşturdukları lekeler renk değişimleri hepimizin canını sıkar.

Aklımıza geldikçe diş doktoruna gidip beyazlatma işlemi uygulatmak ilk akla gelen çözüm elbette ama sonrasında da minik bazı noktalara dikkate ederek o beyazlığı korumak daha önemli.

Kalıcı diş beyazlığı istiyorsanız aşağıdaki önerilerimizi uygulayabilirsiniz;

DİŞ İPİ KULLANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN.
Diş ipi beyazlatmaya doğrudan yardımcı olmayacaktır elbette. Ama yiyecek ve içeceklerin dişlerimizde bıraktığı artıkların yarattığı plak oluşumunu engellemenizde en etkili çözümlerden biridir. Dişinizin sadece diş beyazlığını değil, sağlığını korumak için de mutlaka diş ipi kullanın.

DİŞ MACUNUNUZU BEYAZLATICI OLANLARDAN SEÇİN
Diş macunu reyonunda siz de bizim gibi gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalakalıyor musunuz? Ne çok çeşit, ne çok çeşit! Biz artık kolayını bulduk, doğrudan beyazlatmak üzerine formüle edilmiş macunlara yöneliyoruz. Zaten diğer macunların yaptığını yapıyor olmalarının yanı sıra beyazlatma özelliklerini kullanmak kadar akılcı bir tercih yok bizce.

DİŞLERİNİZİ DAHA ÇOK FIRÇALAYIN
Dişlerimizi günde ne kadar fırçalamamız gerektiği konusunda genel eğilim günde iki ya da üçtür bildiğiniz gibi. Ama siz bir kuşluk bir de ikindi fırçalaması ekleyin ne olacak? Evde kullandığınız daha profesyonel fırçanızın yanısıra çantanızda bir minik yumuşak fırça ve standart bir diş macunu bulunsun ve gün içerinde içtiğiniz çayların, kahvelerin oluşturabileceği lekeleri yer etmeden önleyin.

DİŞ BEYAZLIĞI İÇİN ÇAYI, KAHVEYİ AZALTIN
Evet, bir üst maddeden buraya geleceğimizi anlamıştınız belki de. Diş lekesi oluşumunun iki önemli sorumlusundan bahsetmeden olmazdı:. Çay ve kahve.  Evet, onlarsız bir hayatı biz de düşünemiyoruz ama sayıyı makul bir miktarda tutmakta ve yukarıda bahsettiğimiz gibi dişlerinizi fırçalayarak oluşturacakları lekeleri önlemeye çalışmakta fayda var.

 YEDİKLERİNİZLE DİŞLERİNİZE DESTEK OLUN
Bazı yiyeceklerin diş beyazlığı konusunda  yardımcı olduğuna ve hatta bazılarının beyazlattığına inanabiliyor musunuz? Şahane değil mi? Mesela çilek doğal bir beyazlatıcı. Mesela limon. Limonun üzerine karbonat serpip dişlerini ovanlar bile varmış. Ama biz bu kadarını diş minesine zarar verebilir diye önermiyoruz.

Bir de tükürük salgınızı artırıp plak oluşumunu önleyenler var: Elma, havuç ve kereviz gibi.

1 yorum:

  1. Alp Koçar15:59

    Beyaz dişler candır. Sarı dişler rezalet :)


    www.bilgidoktoru.com

    YanıtlaSil

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.