TAZE FASULYENİN FAYDALARI

Türk mutfağının vazgeçilmez birkaç sebzesini saysak; kuşkusuz, fasulye bu sebzelerin içerisinde en üst sıralarda yer alır. Hem yazın taze şekilde hem kışın kurutulmuş şekilde bolca tükettiğimiz fasulyenin sağlığımız için birçok faydası vardır.

* Kilo korkusu olan kadınlar için şunu söylemeliyiz: taze fasulye, kalorisi oldukça düşük bir sebzedir. Bu sebeple, bolca tüketiminde kesinlikle kilo alma korkusu yaşamamalısınız.

Taze fasulyenin faydaları içerisinde en önemli özelliği ise sindirim sistemini düzenlemesidir. Bunun yanında kabızlık sorunu çekenler, taze fasulye tüketerek bu sorunlarından rahatça kurtulabilirler. Bu özelliklerinin yanı sıra taze fasulye, bağırsak kanserine karşı en önemli savunuculardan bir tanesidir.

Taze fasulyenin faydalarında bir diğeri ise, göz sağlığını korumasıdır. Özellikle, yaşlanmayla birlikte gözlerimizde oluşan sağlık sorunlarını engellemede çok önemli bir yere sahiptir.

Taze fasulye, vücut direncini arttırıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle, ağır çalışma koşulları altında çalışanlar, taze fasulye tüketerek yorgunluklarını azaltabilirler. Taze fasulye, sadece fiziki yorgunluğu değil; bunun yanında zihinsel yorgunluğu da giderir.

Özellikle, zehirlenme vakalarında taze fasulye tüketilmelidir. Çünkü; taze fasulye, zehirlenmeleri çabuk iyileştirici özelliğe sahiptir.

Taze fasulyenin faydalarından en önemlilerinden biri de kalp ve böbreği güçlendirmesidir. Kalp rahatsızlıklarını önlemek için ve böbrekteki kum ve taşların dökülmesini sağlamak için taze fasulye tüketilmelidir.

Şeker hastalarını ilgilendiren taze fasulyenin faydası ise; taze fasulye, kandaki şeker miktarını düşürür ve şeker hastalıklarının önlenmesine yardımcı olduğu gibi stres ve sinirlere de iyi gelmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.