OJE SÜRMENİN ZARARLARI

Bayanların vazgeçilmezi olan renk renk ojelerin aslında ne kadar zararlı olduğu, pek merak edilen bir konu değildir. Ancak kozmetik ürünleri içerisinde en fazla oje sürmek zararlıdır. 7′den 70′e tüm yaştaki bayanların çoğu ojeli tırnaklara bayılır. Hatta daha 2-3 yaşındaki kızlarına, yeğenlerinin tırnaklarına bile oje sürerler.

Oje Sürmenin Zararları

Kozmetik ürünleri içerisinde en çok toksini ojeler içermektedir. Formaldehit , ftalat maddeleri ojelerin içerisinde bulunmaktadır ve biz bayanlar, oje sürdüğümüzde tırnak üst katmanını bu katkı maddeleri ile kaplamaktayız. Bu maddeler renk çözücü olarak bilinmektedir endokrin ve sinir sistemi üzerine, biz anlamadan zarar vererek tahrip etmeye başlar.

Formaldehit nedir ? Saf formaldehit, renksiz ve zararlı bir gazdır. Bu gaz işlenir ve böylelikle, birçok tüketim ürünlerinde kullanımı gerçekleştirilir. Formaldehit, proteinler ile suda çözünmeyen bileşikler meydana getirdiğinden zehirlidir.

Ftalat ise ; genellikle plastik ürünlerin esnekliğini arttırmak için kullanılan kanserojen maddelerdir. Ojelerde de katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Oje dışında, diğer kozmetik ürünlerinde de ftalat kullanımına rastlanılmaktadır.

Yine oje kullanımında aseton ve toluen de zararlı maddeler içerisinde yer almaktadır. Bu maddelerde renklerin sıvı şekilde kalmasını sağlar ancak hızlı bir şekilde buharlaşarak, hava yolu ile fazla miktarda toksin solumamıza neden olur ve solunum yolları sistemlerimize zarar verirler.

Oje sürmek birçok şeyde olduğu gibi ne yazık ki zararlıdır. Ayrıca ojeyi uzun süre tırnaklarda bırakmak, çok daha zararlıdır. Sık sık oje sürmek yerine arada bir tırnakları dinlendirmek ve nefes almalarını sağlamak, oluşabilecek zararların önüne geçebilir. Ve yine bu zararların önüne geçmek için aseton seçimlerinize dikkat etmelisiniz. Tırnakları kurutan asetonlar yerine nemlendirici özelliği olan asetonları tercih etmenizi öneririz.

Hamileler Dikkat!

Hamilelik durumlarında oje sürmenin zararlarına gelirsek; hamilelik döneminde her konuda çok daha özenli ve dikkatli olunması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle oje ve aseton içerisinde bulunan toksinleri hamile iken solumanın zararları sadece size değil bebeğinize de geçerek, bebeğin sağlığı açısından risk meydana getirmektedir

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.