TER KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında hepimizin terlemesi ve kokması doğal ve beklenen bir olay olmasına rağmen yine de her seferinde terlemekten ve terimizin kokmasından şikayet eder dururuz. Terlemek hadi yine neyse de, ya terin kokusunu ne yapacağız? Sürekli duşa girmekten, kıyafet değiştirmekten bıkarken, dışarıdayken biriyle konuşmaya, selamlaşmaya ve öpüşmeye bile çekinir olduk.

Sıcaklarda ter kokusunu önlemek için bitki uzmanları doğal çözüm önerileri sunuyorlar. Ter kokusuna bitkisel çözüm arıyorsanız yapacaklarınız oldukça basit hanımlar ve beyler. Karbonat, mısır unu ve adaçayı gibi gıdalarla terlemenin neden olduğu kokuyu ortadan kaldırmanız mümkün.

Ter Kokusunu Önleyen Doğal Yöntemler

Adaçayı

Bu bitki oldukça popüler bir ter önleyicidir. (antiperspirant). Adaçayı yağı tentür ve çay poşetleri kolay bulunur. Tentür ile sulandırılmış yağı yüz ve genital bölgeleriniz hariç terleyen bölgelerinize doğrudan sürün. Çay olarak da içebilir ya da terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz. Hamile kadınlar çayını içmemeli ya da tentür kullanmamalı.

Karbonat-Mısır Unu

İster banyodan sonra ister günün herhangi bir saatinde hatta baktınız ter içindesiniz hemen parmak uçlarınızı biraz ıslatıp karbonata veya mısır ununa az batırın öyle bolca almanıza gerek yok. Koltuk altınıza iyice sürün bu kadar.artık ter kokmuyorsunuz. Bu işlem terlemeyi önlemez fakat ter kokusunu önlüyor.

Limon

Avucunuzun içine damlatacağınız birkaç damla limonu koltuk altlarınıza sürmeniz yeterli. Bu yöntemin en az 12 saat etkili olduğunu göreceksiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.