KANSER İLAÇLARININ YAN ETKİLERİNİ AZALTICI BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

KEMOTERAPİ’NİN YAN ETKİSİNE YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın yapılan araştırmalara göre kanserin tedavisinde kullanılan kemoterapi  ilaçlarının etkisini azalttığı ve aynı zamanda ilacın etkisini arttırdığı belirtildi.

Kemoterapi ilaçlarının oksidatif stres gibi bilinen birçok yan etkisi bulunmaktadır. Yeni yapılan araştırmalar sonucunda ratlarda denenen yeşil çayın, bu yan etkileri ciddi anlamda azalttığı ortaya çıktı.

Ratlarda kullanılan ve böbrek rahatsızlığı oluşturan ratlara, iki hafta süreyle kemoterapi ilacı ile birlikte yeşil çaydan elde edilen “epigallocatechin -3-gallete” maddesi verilerek yapılan gözlemler sonucunda yeşil çay verilmeyen ratlarda kemoterapi ilaçlarının bilenen bir çok yan etkisi ortaya çıkarken, yeşil çay verilen ratlarda yan etkilerin azaldığı ve ilaç etkisinin de arttığı ortaya çıkmıştır.

Antikansorejen bir etkisi olan yeşil çayın kanser hastaları için oldukça önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar “epigallocatechin -3-gallete” maddesi ile kanser ilaçlarının yan etkilerinin ciddi oranda azaldığını iletmektedirler.

YAN ETKİLERE DİĞER BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Zerdeçal bütün kanserlerde tümörün kanlanmasına mani olan bir etkiye sahiptir. Kanserin damarlanmasının azalması, tümörün büyümesi durduruyor ve metastaz riskini azaltıyor.

Günde 1 çorba kaşığı çörek otu yiyin. Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta mikrop veya tümörle mücadele eden Naturel Killer (NK) hücrelerinin sayılarının artmasını sağlar. Çörek otu yararlı etkilerini gösterebilmesi için öğütülüp toz şeklinde tüketilmeli.  Bala, yoğurda karıştırılarak yenebilir.

Kilo kaybınız varsa meyve suyuna ağırlık verin. Ancak meyveleri çok iyi yıkayın. Protein ve karbonhidrat içeren mamalar kullanın. Vücudunuzu güçlendirmek ve tümörü yenmek için portakal, mandalina, nar, ananas ve elma suyunu tercih edin.

Bulantılar için doktorunuza danışarak bir bulantı ilacı kullanın. Birinden fayda görmezseniz ilacınız değiştirilmeli. Bulantı çoksa doktorunuz 2-3 gün damar yoluyla beslenmenizi uygun görebilir. Zencefil, papatya, tarçın, nane, rezene gibi çaylar hem bulantılarınızı azaltır hem de sindirim şikayetlerinize iyi gelir.
C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli vitaminlerdendir. C vitamininden zengin portakal, kan portakalı, limon, turunç ve mandalinayı bol tüketin. Hatta bunları kabuklarıyla mikserden geçirdikten sonra güveç içinde kaynatın.  Karışımı buzdolabında saklayıp her gün 2-3 kaşık yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.