İŞTAH AÇAN BİTKİLER

Kilo almak için öncelikle yemek yemek gerekiyor. Yemek yemek için ise öncelikle iştahınızı açmanız gerekmekte. Aksi halde yemek yemekten zevk almazsınız. Fazla yiyemezsiniz ve kilo alamazsınız peki nasıl olacak da iştahımızı açacağız.

İştahınızı açacak yiyecekler ve iştah açan öneriler

* Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.

* Anason tohumlarının yenmesi iştahı artırır.

* Anason tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür.

* Andız otu iştah açar.

* Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.

* Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.

* Güvercin kökü iştah açıcıdır.

* Kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir.

* Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.

* Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir.

* Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.

* Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.

* Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.

* Nohut kilo aldırır.

* Soğan iştah açıcı özelliğe sahiptir.

* Ardıç meyveleri iştahı artırır, hazmı kolaylaştırır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.