DÜNYA DERBİSİ

DÜNYA DERBİSİ!

Ülkemizde futbol nereye gidiyor? Yediğin ekmeğe, kazandığın paraya yapılan bu saygısızlık daha ne kadar sürecek?

Dün (06-04-2014) yine bir GS-FB maçı izledik. Televizyon kanallarında dünya derbisi olarak nitelendirilen bu maç, dün gece yine futbol dışında yaşanan her yönüyle konuşulmaya devam ediyor. Haince yapılan fauller, amacı futbol oynamak değil, rakip futbolcuları sakatlamak, sinirlendirip kart görmesini sağlamak için yapılan hareketlerle doluydu. Buna bir de hakemin tuhaf ve tutarsız kararları eklenince ortaya çıkan manzara oldukça düşündürücüydü.

Bir futbol müsabakasının, medyada söylendiği gibi, dünya derbisi olması için sahanın içinde gerçekten futbol oynamak isteyen 22 futbolcu ve gerçekten futbol oynatmak isteyen adaletli bir hakemin olması gerek. İşte o zaman dünya derbisi olma yolunda ilerleyebiliriz.

Taraftarlar da artık bu maçların futbol müsabakası olduğunu unutmuş. Her maç öncesi ve sonrası izlediğimiz çatışma görüntüleri yeni nesilleri de futboldan soğutmakta. Bir Galatasaraylı, Fenerbahçelilerin olduğu sokakta kendi takımının atkısıyla ne yürüyerek ne de arabasıyla geçemez oldu. Bir Fenerbahçeli, Galatasaraylıların olduğu bir mekanda kendi formasıyla oturamaz oldu. Yahu ikisi de bizim ülkemizin takımı. İkisi de Avrupa maçlarında Türk bayrağını temsil ediyor. Nedir bu acımasızlık, vicdansızlık? Neyin kini, neyin öfkesi bu? İnsanlarımız PKK bayrağıyla caddelerde dolaşanlara bile bu tepkiyi vermezken, aynı ülkeyi seven, aynı dini yaşayan, aynı dili konuşan rakip takımın taraftarlarına, futbolcularına olan bu nefretin sebebi ne?

Gelelim futbolculara. Milyonlar kazandığın takıma karşı bu sorumsuzluğun sebebi ve açıklaması nedir? Ne hakla seni ve oynadığın takımı destekleyen milyonlarca insana ve yediğin ekmeğe ihanet edersin? Senin işin futbol oynamak, para kazandığın takımın başarısı için terinin son damlasına kadar mücadele etmek. Sahanın içinde, insanlık dışı, tuhaf hareketler yapmaya, sinirine hakim olmamaya, rakip oyuncuyu kasıtlı olarak sakatlamaya yönelik fauller yapmaya kimsenin hakkı yok! Eğer bu şartları yerine getirmiyorsa, getiremiyorsa hem Futbol Federasyonu hem de oynadığı takım tarafından oldukça caydırıcı cezalar uygulanmalı. Bu saçmasapan hareketlerin tekrarında da gerekirse lisansı bile yakılmalı. Madem o kadar büyük paralar kazanıyorsun bu kalıba girmeye mecbursun. Yapamıyorsan defol git!

Uzun lafın kısası onca sorunumuzun arasına bir de bu futbol anarşisini sokmayalım. Lütfen futbolu sadece bir spor, bir oyun olarak görelim. Melo’ya da Emre’ye de saçmasapan hareketlerinde dolayı prim vermeyelim. Aksine yuhalayalım ki bir daha futbol dışı harekette bulunmaya cesaret edemesinler. Kim bilir belki o zaman FB-GS maçları bir gün gerçekten dünya derbisi olur.

Küfürsüz derbiler görmek ümidiyle…

                                                                                                                                                Sıradan Biri

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.