Pirinç Pilavının Zararları

Şeker hastalığı olanlar dikkatli olmalı!
Pirincin tek başına birçok sağlığa yararı vardır fakat bizim halkımız içerisine tuz ile yağ eklemeden tüketemediği için zararlı hale illa dönüştürür. Örneğin Çin halkı günde 3-4 kase tüketir fakat tuz ve yağ kullanmadan. Zaten şeker hastalığı olanlar kesinlikle pilav tüketmemeye çalışmalı perhiz uygulamalıdır. Fakat uzmanlar pirinç yerine bulgur pilavının tüketilebileceğini önerirler nedeni ise pirincin kan şekerini yükseltmesinden kaynaklanır. Kalorisine dikkat edenler kaç kalori olduğununa lütfen dikkat etmeyenler ederse çok iyi olacak çünkü pirinç pilavının 100 gramında 326 kalori vardır yani yaklaşık 1 kase kadarında.

Kalori değerinin biraz fazla olması nedeni ve içerisinde tuz ile yağın kullanılması ile sağlığa zararlı olabilecek olan pirinç pilavının kullanılması aslında pek doğru değildir, az tüketilme ya da yerine bulgur pilavı tercihi yapılarak sağlıklı yaşanmalıdır.

Faydaları
Vücut gelişimini destekler. Vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Doyurucudur. Zihni açar. Yüksek tansiyonu düşürür. Hazmı kolaylaştırır. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur ve ishali de keser. bunların yanı sıra birçok faydası olan pirinç bakın pilav değil sadece saf hiçbir katkı ile hazırlanmamış olanı aslında faydalıdır başta dediğimiz gibi sizlerin kullandığı malzemeler sonucunda zararlı oluyor aslında fakat şeker hastalarına zaten doktorları tavsiyelerde bulunacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.