Kontakt Lens İle Uyumak Zararlı Mı?

Kontakt lens kullananların en fazla merak ettiği konulardan birisi olan kontakt lensle uyumanın zararı olup olmadığına uzman göz doktorları yaptıkları açıklamalar ile kontakt lens kullananların bu husustaki meraklarını da gidermiş oldu. Eğer kontakt lens kullanıyorsanız mutlaka bu açıklamalara göz atın ve makalemizi sonuna kadar okuyarak kontakt lensin uykuda zararı olup olmadığını öğrenin. İşte uzmanların yaptıkları açıklamalar.

Göz doktorları kontakt lens ile uyunmasını tavsiye etmemekteler. Sebebi ise, kontakt lensin gözün oksijen almasını engellemesidir. Gözde kontakt lens var iken, göz ihtiyacı olan oksijenden yoksun kalacaktır. Bu nedenle kontakt lense uyumak zararlı ve sakıncalıdır. Gözün kornea tabakasına takılı bulunan kontakt lensler, kornea için olmazsa olmazlardan olan oksijeni engellemekte ve bu da korneanın zarar görmesine neden olarak bir takım göz hastalıklarını beraberinde getirmektedir.

Kornea gün içerisinde göz açıkken havadan ihtiyacı olan oksijeni alırken, göz kapalı durumda iken kornea kapaklarının altında bulunan kılcal damarlar yardımıyla oksijen almaya devam eder. Ancak kontakt lens takılıyken bu durum engellenmiş olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.