Taze Sıkılmış Meyve Suları Ve Faydaları

Vücudunuzun hem susuz kalmaması hemde toksinlerden arınması için taze meyvelerle hazırlanan içecekleri tercih edin. Bol vitaminli bir içecek için meyve suyunuzun taze sıkılmış olmasına özen gösterin.

Sağlığınız İçin Meyve Suları ve Faydaları

Kivi Suyu
Vitamin, mineral, antioksidan, fitokimyasal ve lif içerikleri ile eşsiz bir meyve. Sahip olduğu antimutagenik bileşlikleri, kanser oluşumunu önlüyor, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.

Kayısı Suyu
A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içerir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır. Sinirleri güçlendirir, uyku verir, kabızlığa iyi gelir, cilt güzelliği için birebirdir.

Portakal Suyu
Vitamin zengini portakal ve diğer turunçgiller içerdikleri “flavonoid” adlı antioksidanlar sayesinde kalp ve atardamarların zarar görmesini önlediği gibi kolesterolü düşürüp, mide ve yemek borusundaki kanser riskini de azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir.

Elma Suyu
Kalbi koruyan flavonoidlerden bol miktarda içerir. Portakal suyundaki C vitamininin üçte biri elmada da bulunur. Enerjinin yavaş şekilde açığa çıkmasını sağlayan fraktoz şekerinden bolca içerir. Ancak bebeklerin ya da emekleyen çocukların midesini rahatsız edebilir.

Nar Suyu
Antioksidan içeriği zengin olan, kalp ve damar rahatsızlıkları ile kansere karşı koruyucu etkisinin de olduğu ortaya çıkan nar suyunda, bol miktarda C Vitamini, demir ve potasyum bulunuyor. Nar suyundaki antioksidan miktarı, kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre üç kat daha fazla.

Vişne Suyu
A vitamini ve potasyum içerir. Ferahlatıcı ve serinletici etkisi yüksektir. İdrar söktürücü özelliği bulunur. Ateşi düşürür, susuzluğu giderir. Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar.

Şeftali Suyu
Kalp hastalıklarına ve kansere karşı korur. Hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine yardımcı olur. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir.

Mandalina Suyu
Araştırmalar mandalinada bulunan karoten maddesinin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisini ortaya koydu. Mandalina, kanser riskini azalttığı gibi karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini de düşürüyor.

Ahududu Suyu
Ahududu İştah açıcı, kuvvet verici ve idrar söktürücüdür. Hamileliğin son aylarında rahim ve kasık adalelerini güçlendirir ve dişlerdeki tartar tabakalarının çözülmesine yardımcı olur.

Buğday Çimeni Suyu
Bir bardak buğday çimeni suyu, günlük bir buçuk kilogramlık yeşil yiyecek ihtiyacını karşılar. Doğadaki mineral ve vitaminlerin yüzde 70’ini içerir. Kan yapıcı özelliğe sahip ve vücuttaki kanı temizler. Bozuk hücrelere yapışarak iyileşmelerinde rol oynar. Kanser tedavisinde destekleyici olarak öneriliyor.

Mango Suyu
Gözlere ve cilde iyi geliyor. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Serbest radikalleri yok eden beta karoten açısından zengindir. Vücut, beta karoteni aynı zamanda A vitamini yapmakta kullanır ki, A vitamini de cilt, göz ve akciğer sağlığı için önemlidir.

1 yorum:

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.