Kış Mevsiminin Vazgeçilmezi Mandalinanın Faydaları

Mandalina taze olarak yenir, suyu sıkılarak içilir, meşrubat üretiminde kullanılır.

Besi değeri A,C,E,B, vitaminleri, %5 invert şekeri limon asidi ve sitrik asit oluşturmaktadır.

Mandalinanın Faydaları
* Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları yumuşatır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir, bulaşıcı mikroplardan korur.
* Besler, şişmanlatır.
* Cilde tazelik ve canlılık kazandırır.
* Kan yapımını hızlandırır.
* Kanı temizler
* Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
* Damar sertliği ve felçte faydalıdır.
* Sinirleri yatıştırır.
* Grip olanlara iyi gelir.

Meyve kabuğundaki Limonen, Linolool, Citral, Karvon, Geraniol parfüm sanayinde kullanılır.

DİKKAT : Çekirdekleriyle tüketilmesi apandis organını tıkayarak, akut apandisite yol açar. Bu nedenle çekirdeklerinin çıkarılarak yenmesi gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.