Şifa Kaynağı Nane Limon Çayı

Nane limon çayı mide üşütmesi için önerilen ve en çok bilinen yöntemlerden biridir. Ben kendimi bildim bileli, ne zaman karnım, midem ağrısa annem hemen nane-limon çayı yapar, kısa bir süre sonra da ne ağrım kalır, ne sızım.

Nane Limon Çayının Faydaları

* Mide ağrılarını geçirir. Mide spazmlarını giderir.
* Bulantıyı önler.
* Migren, uykusuzluk, baş dönmesi ve nezleye iyi gelir.
* Kronik karın ağrılarını giderir.
* Gaz söktürücü. Kramp giderici, ağrı kesici ve antiseptik özellikleriyle ferahlatıcı özellikleri vardır.

Nane Limon Çayı Tarifi
Tercihe göre bir veya en fazla iki tatlı kaşığı kurutulmuş ve ufalanmış nane ve bir bardak suya cezveye katılır. Sonra güzelce yıkanmış bir limonun dörtte biri veya en fazla yarısı dilimlenerek cezveye katılır. Cezveye katılan malzemeler kısık ateşte kaynatılır ve kaynadıktan sonra altı kapatılarak 2-3 dk. beklenir. Soğumadan ve tercihen tatlandırıcı ve şeker ilave edilmeden tüketilmeli ve beklemiş olarak kullanılmamalıdır.

Uzun süre kaynatmayın!
Mümkünse şekersiz için.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.