Lohusa Şerbetinin Faydaları ve Tarifi

Büyüklerimiz, lohusa şerbeti içen emziren annelerin, sütünün miktarının ve kalitesinin artacağını söyler. Ayrıca lohusa şerbeti emziren annelerdeki birtakım mide problemlerinin semptomlarını da giderebiliyor.

Emziren bir annenin her akşam ve gün içinde az şekerli yapılmış lohusa şerbeti tüketmesi bebek için de anne için de rahat ve sakin bir anne-çocuk ilişkisinin  oluşmasında anneye doping yapıyor.

Parlak kırmızı renkte taş gibi sert olan, özel tat ve kokuda lohusa şekeri dediğimiz şekeri kullanabilirsiniz.  Lohusa şerbeti; tarçın, karanfil ile birlikte kaynatıldığında lohusa şekerinin özel koku ve lezzetini oluşturur.

Lohusa şerbeti; su oranı yoğun,  sağlıklı ve serinleten bir içecektir. Şekerini az kullanarak hafif bir içecek kıvamında tüketilmesi daha sağlıklıdır. İçerisindeki tarçın, kan-şeker dengesinin sağlanmasında etkili olduğu için emziren annenin aşırı tatlı ihtiyacı oluşmasını engeller. Lohusa şerbetinde bulunan baharatlar mideyi rahatlattığı gibi ayrıca bebekte gaz olmasını engeller.

Lohusa Şerbeti Tarifi

Malzemeler:
* Yarım kilo lohusa şekeri
* 5 su bardağı toz şeker
* 20 su bardağı su
* 2 adet çubuk tarçın
* 7-8 adet kuru karanfil

Tarifi
- Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
- Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
- Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
- Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
- Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
- Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.