Günlük Saç Bakımı İle Canlı Saçlar

SAÇLARIMIZ DEĞERLİDİR...
Saçlarımıza gereken önemi vermek aslında o kadar da zor değil. İşte size püf noktalar...

Ilık su: Saçınıza doğal parlaklığını yağlar veriyor. Siz onu sıcak suyla yıkarsanız yağlar küsüp gidiyor. Bu durumda saçınız parlaklığını kaybediyor. Buz gibi suyla yıkanıp üşütmeyin ama ılık suyla orta yolu bulmayı deneyebilirsiniz. Şampuanlarken saç derinize masaj yapmayı unutmayın. Bu saçlarınızı parlatacaktır.

Genetik ve Stil: Saçınızın hacimli olması genlerinize ve stilinize bağlı. Kızıl saçlıysanız şanslısınız. Saçlarınız doğuştan dolgun. Kızıl değilseniz siz de hacimli saçlara sahip olabilirsiniz. Hacim dediysek biraz daha fazla hacim için saç köpüğü kullanabilirsiniz. Olmadı kökten uca kurutabilirsiniz. Saçınız çok hassassa düşük ısılı fön, düzleştirici ya da maşa şart.

Kızgın föne elveda: Kısa sürsün diye yüksek ısıyla kurutmak doğru değil. İsviçreli bilim adamları bunu da araştırmış. Isı fark etmiyor. Hepsiyle aynı sürede kuruyor.

Tarak: İşte en basit kuralımız. Saç dökülmesi bir yere kadar normal. Gün içinde 50 - 100 tel saç döküyoruz. Fazlası çok. Hırslı hırslı taramak da üstüne tuz biber ekiyor.

Stil yapıyorum derken saçınıza zarar vermeyin: Atkuyruğu, örgü saça nasıl zarar veriyor bilseniz bir daha asla yapmazdınız. Hele ıslakken hiç denemeyin. Islak saç daha kırılgan oluyor.

Fön yerine havlu deneyin:  Vaktiniz varsa fönden uzak durun. Havluyla kurulayın. Bırakın kendi haline. Bu çok daha sağlıklı.

Sağlıklı bir saç için balık ve kuruyemiş yiyin: Saçla yediklerimin ne alakası var demeyin. Somonda ve kuru yemişlerde bulunan Omega 3 saç derisini sağlıklı yapıyor. Yapraklı sebzeler, havuç, baklagiller de çok yararlı.

Güzel saçlar istiyorsanız hızlı zayıflatan diyetlerden de uzak durmanız gerekiyor.

Kırık uçları proteinle tamir edin: Saçınıza yaptığınız sürüyle şeyin onu mahvettiği kesin. Kırık uçları kestirmek her zaman çözüm değil. Neyse ki bunun için de bazı şeyler üretilmiş. Protein içeren ürünler kırık uçları onarmada etkili. Şampuanınızı, saç kreminizi alırken içindekiler kısmını okumanızı öneriyoruz.

Kepeğe yağlarla çözüm aramayın: Kepek saç derinizi etkileyen bir sorun. Çeşitli yağlarla buna çözüm bulmaya çalışmak tam bir fiyaskoyla sonuçlanacak. Çünkü böyle uygulamalar kepeği daha da arttıracak. En iyisi doktora gitmek. Onun önereceği şampuanı kullanmak.

Markaların cüzdanınızı boşaltmasına izin vermeyin:  Araştırmalar şunu söylüyor: Pahalı ürünler ucuzlardan daha iyi değil. Yapmanız gereken tek şey saç tipinize uygun olanı almak.

Beyazları kapatırken dikkatli olun: Yaşlandıkça saçınız da kırılganlaşıyor. Boyadığınızda daha da hasar veriyorsunuz.

Kıvırcıksanız taraktan uzak durun: Çünkü kıvırcık saçlar çok daha kırılgan. Hem zaten saçınızın taranmaya ihtiyacı yok. Şekillendiriciler işiniz görecektir.

Sürekli renk değiştirmeyin: Saçınız hakkındaki fikirleriniz değişken olabilir. Geçen ay kızıl olmayı isteyip, bu ay sarışınlığa merak salabilirsiniz. Ama dikkat edin. Bu saçınıza inanılmaz zarar veriyor. Ayrıca doğal saç renginizin birkaç ton açığına ya da koyusuna boyatın. Çünkü saç rengindeki aşırı değişimin verdiği zarar da çok yüksek.

Saçınızı güneşten koruyun: Güneş kremi olmadan güneşlendiğinizi düşünsenize. Korktunuz mu?  Saçınız için de aynısı geçerli. Üstelik onu korumak çok daha zor. Güneş koruyucu spreyler ya da şapka kullanın.

Yüzmeden önce saçınızı yıkayın: Havuz kloru saçı mahvediyor. Saçınızı yıkayıp girerseniz klorun emilimi azalıyor.

Saçınızdaki değişikliklerin farkına varın. Mat saçlar ya da fazla saç dökülmesi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.
Bazı ilaçlar saçınızı dökebilir. Bu konuda sıkıntı yaşıyorsanız bir cilt uzmanına görünmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.