Anne Karnında Bebek Gelişimi 8.Hafta

Bebeğinizdeki değişiklikler

Gelişmekte olan bebeğinizde küçülen tek bölüm bu çıkıntıdır. Diğer  bölümler ise süratle büyümeye devam etmektedir.Özellikle beyin ve kafa hızla büyümeye devam eder.Göz kapakları kıvrım şeklinde ayırt edilebilir. Alt çene belirginleşmeye başlar.Omurilik gelişimini sürdürür.Üst damak farklılaşır. Burnun ucu oluşur. Dişetlerinin altında dişler gelişimini başlatır.Yemek borusu farklılaşır ve nefes borusundan ayrılır.Kalp içinde kapakçıklar fark edilmeye başlar.Kalbin 4 odacığı ayırt edilebilir.Kalp dakikada 150 kez atmaktadır. Akciğerler yemek borusunun iki yanında yer alırlar. Böbrek oluşmaya başlar.Kollar silindirik şekilde uzamaya başlarken uçlarında el ayaları belirmeye başlar. Kollarda sinir iletimi başlar.Yine kollar kıvrımlaşır. Bu kıvrım gelecek deki dirsektir.

Boy: 15 mm (badem çekirdeği kadar), Ağırlık: 2 gr kadardır.

Sizdeki değişiklikler

Bazı yiyeceklere karşı isteksizlik, bazılarına karşı da aşırı istek artışı olur. Sigara kokusu bulantı yapabilir. Gebelik öncesinde kapalı bir yumruk kadar olan rahim iniz artık neredeyse portakal kadar oldu bile. Rahimdeki bu büyümeler sizde zaman zaman hissedeceğiniz karın kramplarına neden olabilir. Bel çevreniz genişlemeye başlamıştır. Bu arada kendinizi ergenlik döneminde gibi hissedebilirsiniz. Çünkü hormonsal değişimlere bağlı olarak cilt değişiklikleri baş göstermeye başlayacaktır. Yağlı bir cilt ve sivilceleşme bunun en tipik göstergeleridir. Psikolojik durumunuz yavaş yavaş düzelmeye başlar ve gebelik kabullenilir. Bu haftada kıyafetleriniz dar gelmeye başlayabilir. Daha bol ve rahat kıyafetler tercih edin. Bebeğinizin gelişimi için bol bol meyve yemeyi ihmal etmeyin.

Bu bilgiler yaklaşık olarak verilmiştir. Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.