DOĞUM SONRASI NASIL KİLO VERİLİR?

Aldığınız kilolar, gebelikte artınca; doğum sonrasında özellikle problem başlıyor. Hamilelikte alınan kilolardan kurtulma için yürüyüşü, emzirmeyi, 6. hafta sonra düzenli seks öneriyor ve iyi uykuyu gerekli.

Emzirme döneminde az uyku ve çok yemek yeme arasında bir bağlantı var.
Hormonların salınımı uykusuzluğu artırır. Yemek yeme ihtiyacı olur. Cinselliğin az olduğu bebeğin emzirme döneminde düzenli olmayan uyku, cinsel yaşamın da düzensizliğine sebep olur. 6. haftadan sonra cinsel hayatın düzene girmesi, kilo vermede çok önemlidir.

EMZİRENE DİYET YOK!
Hemen doğum sonrası diyet yapmak doğru mu acaba?
Doğumdan sonra, sağlıklı kilo vermek için, egzersize ve diyete 6 hafta sonra başlanmalı.

Emziren Anneler İçin Diyet

Emziren anneye kesinlikle diyet önerilmez. Dengeli beslenme ve doğru egzersiz gereklidir. Bebek için anne sütü, en uygun besindir. Süt salgılanması için emzirme döneminde kadının normal ihtiyacından daha fazla protein, vitamin, enerji ve mineral almasını gerektirir. Bu nedenle ağır diyetler zararlıdır.

Sadece emzirerek bile, anne 6 ayda eski kilosuna dönebilir. Emziren annenin kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenmesi gerekir. Bu dönemde su ihtiyacı artan annenin, günde en az 10 bardak sıvı alması gerekir. Emziren annenin gaz oluşumunu önlemek için (4-6 ay boyunca) emzirme döneminde yemekleri yavaş yemeli ve iyi çiğnemelidir.

Bebekle 30 dakika yürüyüş çok iyi gelir.

Hamilelik döneminde alınan kiloları verebilmek için şunları yapabilirsiniz.

Yediklerinizi yazarak günlük tutun. Bebeğinizle beraber 30 dakika tempolu olarak yürüyüşe çıkın.

Evinizde sevdiğiniz yiyecekleri bulundurmayın. Pekmez yerine bal, muz yerine elma tüketin. Yoğurt, süt, peynir de düzenli olarak tüketilecek besinlerdendir.

Her gün yumurta ve etli sebze yemekleri ve mercimek, gibi kuru baklagiller yenmeli.

Maydanoz, taze soğan, yeşilbiber gibi C vitamini yönünden zengin meyveler ve sebze birlikte yenmeli.

Besinlerde D vitamini bulunmaz. Anneyle bebek, uygun saatlerde güneşlenmeli.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalı.  Az olarak kuruyemişler ve kuru meyve de tüketilebilir.

Hamilelikte alınan 12-15 kilo, 6-7 kilosu doğumda atılır. En fazla 5-6 kilo fazla kalır. Eğer dengeli şekilde besleniyorsanız, karbonhidrat alımına dikkat ediyorsanız, tatlılardan uzak duruyorsanız, rejime gerek yok. Porsiyonlarınızı küçültün. Hamur işlerini ve tatlı asla tüketmeyin. Öğün atlamayın.

Özellikle, üst bacak bölgesi, kalça ve karın bölgesinde olan kiloları, tek beslenme rejimiyle atmak imkansızdır bilginiz olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.