KALIN BACAKLARI İNCELTMENİN YOLLARI

Birçok kadın kalın bacaklarından pek memnun değildir. Sadece kadınlar değil, bazı erkekler de kalın bacaklarından şikayetçidir. Yağlanma, bazı kişilerde bacaklarda olabilmekte ve bunun asıl nedeni de genetik yapıdır. Eğer sizin de genetik yapınız bu şekilde ise, yani kalın bacaklarınız varsa, egzersizlerinizi daha çok bacaklarınıza yönelik yapmanızda fayda olacaktır.

Kalın Bacakları İnceltmek İçin Yapılabilecekler

1 - Egzersizleriniz sırasında iç bacak, sırt ve kalçaları çalıştıran hareketlere yönelin. Örneğin merdiven çıkmak, bisiklete binmek, koşu ve yürüyüş bu bölgeler için etkili egzersizler arasında yer alır.

2 - Beslenme düzeninizde karbonhidratları ve yağları azaltın. Aşırı yalpı yemek genellikle bacaklarınızın kalınlaşmasına ve kalçalarınızın genişlemesine sebep olur. Su içmek vücudunuzda suyun tutulmasını önler. Böylece bacak bölgenizdeki şişkinliği azaltabilirsiniz. Daha fazla su için, daha fazla meyve ve sebze yiyin. Bununla birlikte yağlı sosları yağ içermeyen soslarla değiştirin.

3 - Haftanın en az üç günü; ki biz beş günü tavsiye ediyoruz; uzun mesafe yürüyüşleri yapın.

4 - Vücuttaki yağ hücrelerini yıkmak ve bacaklarınızın daha ince gözükmesini sağlamak için selülit kremleri kullanmayı deneyin. Yapılan yeni araştırmalara göre kafein içeren kremlerin bacakların görünümünü de etkilediğini göstermiştir.

5 - Bronzlaşmayı deneyin. Bunun için güneşlenebilir, solaryuma girebilir veya bronzlaştırıcı kremler kullanabilirsiniz. Bronz bacaklar, normalden daha ince gözükmektedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.