ERKEKLERDE GÖRÜLEN CİNSEL HASTALIKLAR

Erkeklerde Görülen Cinsel Hastalıklar

Erkekler de en az bayanlar kadar cinsel sorun yaşarlar. Baranlar oranla bunu kabullenmeleri oldukça zor ve tedavi yoluna gitmeleri onlar için güç bir durumdur. Cinsel problemi olan erkeklerin eşleri bu konuda sabırlı olmalı ve eşlerinin bu sorunu kabullenmelerini beklemelidirler.

Erkekler de en sık rastlanılan rahatsızlıklardan biri erken boşalmadır. Bel gevşekliği de denilen erken boşalma her üç erkekten birinde var olan bir rahatsızlıktır. Erken boşalmanın nedeni tam olarak bilinmemekle beraber heyecan, endişe gibi duyguların varlığına bağlanmaktadır. Her yüz erkekten otuzunda bu sorun baş göstermektedir.

Uzmanlar, erken boşalma konusunda ‘görsel uyarı destekli teşhis yöntemini en az yan etkiye sahip yöntem olduğunu belirtmekteler. Bazı erkekler de bu sorun cinsel tecrübe kazanılmasıyla düzelebiliyor. Ancak çoğunlukla tedaviye ihtiyaç duyuluyor. Bu soru psikiyatristlerin uyguladığı ilaç dışı yolla da tedavi edilebiliyor. Bunlar dışında haricen kullanılan geciktirici ilaçlar da tedavide etkilidir.

Ülkemizdeki bilim adamları bu konuyla ilgili en iyi tedavi yöntemleri geliştirmişlerdir. ‘Görsel uyarı destekli tanı’ yöntemiyle hangi ilacın daha az etkiyle daha etkili olacağını tayin etmek amaçlanmıştır. Bu yöntem ellinin üstünde hasta da uygulanmış ve hemen hepsinde olumlu sonuç vermiştir. Erken boşalma yaşayan erkeler bu tedavi yöntemlerinde birini seçip tedavi olmalıdırlar. Ama yapmaları gereken ilk şey bu rahatsızlığı kabul etmektir.

Erkekler de erken boşalmanın tersi olan geç boşalmada bir cinsel aktivite bozukluğudur. Her ne kadar eşler arasında kabul görse de gecikmede erken boşalma gibi tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır. Her iki problemin de nedeni farklıdır. Erken boşalma genelde heyecan, endişe gibi duyguların fazla olmasından kaynaklanır. Gecikmeye neden olan ise kullanılan bazı ilaçlardır. Ama çoğu zaman gerçek neden kişinin fazla kontrollü davranması ve kendini rahat bırakmamasıdır.

Bunlar dışında görülen cinsel rahatsızlıklardan biride cinsel isteksizliktir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde baş gösteren bu rahatsızlığın sebebi hormon eksiklikleri, bedensel bazı rahatsızlıklar ya da başka bir hastalık için kullanılan ilaçların yan etkileri olabilir. Cinsel isteksizlik cinsel yetersizlikle karıştırılmamalıdır. Cinsel yetersizlik; cinsel isteği olup bunu bedensel bazı eksiklikler nedeniyle gerçekleştirememektir.

Kadın olsun erkek olsun cinsel problem yaşayan birçok insanda bunun sebebi psikolojiktir. Aşırı stres bu rahatsızlıkları tetiklemektedir. Yapılması gereken bu rahatsızlıkları kabul edip bir uzman yardımı almaktır. Yaşadığımız toplumun kültürel yapısı cinsel rahatsızlıkları dile getirmeyi ve tedavi olmayı güçleştiriyor. Ama ne olursa olsun bu konularda tedavi şarttır. Mutlu bir yaşam sürmek için bu gereklidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.