AKCİĞER EMBOLİSİ VE BİTKİSEL TEDAVİSİ

Akciğer embolisi akciğer atardamarlarının kan pıhtısı ile tıkanması sonucu oluşur ve bu tıkanan damarın boyutuna göre ciddi sorunlara neden olabilir hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Bazı durumlarda bazı semptomlar ile kendini gösterebilir veya hiçbir şekilde hissettirmeyebilir. Atardamarın beslediği alanın genişliğine bağlı olan bu durum ana atardamar tıkanır ise hastada ciddi bir şekilde nefes darlığı ve oksijen yetersizliği sonucu göğüs ağrısı, morarma, şiddetli öksürük ve balgamla karışık kan tükürme gibi belirtiler baş gösterebilir. Bu durumda erken teşhis ve tedavinin gecikmemesi hayati önem taşımaktadır.

Akciğer embolisi nedenleri

Akciğer embolisi, ameliyat sonrası uzun süre hareketsiz yatan hastalarda, hareketsizlikten kaynaklı damarlardaki kanın zamanla pıhtılaşması sonucu görülebilir. Bu nedenle özellikle ortopedik ameliyatlar sonrasında sıklıkla akciğer embolisi hastalığı görülmektedir. Genetik olarak kan pıhtılaşma riski taşıyan kişilerde de bu hatalığın görülme riski vardır. Kanser hastaları, böbrek hastaları, hamileler, doğum kontrol ilacı kullananlar da akciğer embolisi geçirme meyili vardır.

Akciğer Embolisi Belirtileri

Akciğer embolisinin belirtileri hastalığın şiddetine göre değişmekle beraber,

* Ani gelişen nefes darlığı,

* Nefes alırken sağ veya sol yan ağrısının olması,

* Nefes yetersizliği ve nefes açlığı,

* Kramlar şeklinde seyreden kaburga ağrıları,

* Nefes alırken sırta veya göğse bıçak batıyormuş hissi,

Bu sepmtomlar nefes darlığı teşkil eden kronik bronşit, zatürre, akciğer amfizemi gibi hastalıklar ile karıştırılabilmektedir.

Akciğer Embolisi Bitkisel Tedavi

Kekik : Damıtılmış kekik suyu veya kekik çayı her sabah ve akşam 1 fincan içilir.

Vücuttaki kan dolaşımını arttırır ve kanı temizler, antiseptiktir.

Balgam söktürür, öksürük ve boğmacada çok etkilidir,

Akciğer hastalıklarında kullanılır,

Astım ve bronşite iyi gelir.

Limon : Yarım bardak suya yarım bardak taze sıkılmış limon suyu ilave edilerek her gün sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içilirse kanı sulandırmaya etkili olur.

Kan sulandırıcı bitkisel kür : 1 bardak kaynatılmış su altı kapatılır ve içerisine bir tutam safran otu, bir tutam oğul otu ilave edilerek 15 dakika demlenir. Ilındıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave edilerek içilir.

Kan koyulaşmasını önlemek için bol su içmek ve vücudun hareket halinde olmasını sağlamak da önemli etkenlerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.