KANSER İLE İLGİLİ 10 GERÇEK

Dünya sağlık örgütü (who) tarafından yapılan kanser araştırmalarının neticeleri, kurumun resmi internet sitesinde " kanser ile ilgili 10 esas gerçek " başlığı altında toplandı.

Kanser konusundaki bilgilerin artırılması ve bu hastalıkla mücadeleye dikkat çekilmesi amacıyla, kısa ve çarpıcı başlıklarla hazırlanan raporda, gelişmiş ülkelerin az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere oranla tedavide daha başarı belirten oldukları neticesi ortaya çıktı. uzmanlar, bu neticesi gelişmiş ülkelerdeki erken teşhis ve tedavi olanaklarıyla açıklıyor.

who nun "kanser ile ilgili 10 esas gerçek" başlıklı çalışması şöyle:

1- Vücudun çeşitli bölgelerini etki altına alan 100 den fazla kanser çeşidi bulunuyor.

2- 2005 yılında dünya genelinde yaşamını kaybeden 58 milyon kişinin yüzde 13 ü olan 7. 6 milyon insanın ölüm sebebi kanser.

3- Kanser neticesi ölümlerin yüzde 70 ten fazlası, az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde meydana geliyor.

4- Erkeklerde ölümle sonuçlanan kanserlerde ilk beş sırayı şu kanser çeşitleri alıyor: akciğer, mide, karaciğer, kolon ve yemek borusu.

5- Kadınlarda ölümle sonuçlanan kanserlerde ilk beş sırayı şu kanser çeşitleri alıyor: meme, akciğer, mide, kolon ve rahim.

6- Tütün ürünleri kullanımı, tüm dünyada en büyük ve önlenebilir kanser sebebi.

7- Dünya genelinde kanserlerin beşte biri, rahim kanserine neden olan hpv virüsü ya da karaciğer kanserine neden olan hepatit b virüsü gibi kronik enfeksiyonlardan kaynaklanıyor.

8- Doğru zamanda teşhis edilmesi ve ideal biçimde tedavi edilmesi halinde, kanserlerin üçte biri tedavi edilebiliyor.

9- Ağrı kontrolü ve destekleyici tedavi yöntemlerinin uygulanması halinde, bütün hastaların hastalık sürecinde ağrı çekmemeleri sağlanabiliyor.

10- Yalnızca sigara kullanmamak, sağlıklı beslenme, fiziksel olarak etkin olmak ve enfeksiyonlara vaktinde müdahale edilmesiyle, kanserin yüzde 40 oranında engellemesi olası....

Kaynak : http://bilgiara.com

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.