Kanserden Korunmak İçin Muhteşem Gıda

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları

* Yapılan çalışmalar nar çekirdeği yağının prostat ve cilt kanserine karşı etkilerini ortaya koymuştur. Örneğin, 1,5 mg nar suyu ile 1,5 mg nar çekirdeği yağı ile elde edilen karışımın prostat ve göğüs kanserlerinde tümör hücrelerin yayılmasını baskıladığı bulunmuştur. Tümörün vücuda yayılma sürecinde yeni kan damarları (anjiogenezis) meydana gelir. Nar çekirdeği yağının bunu yavaşlatarak, tümörlerin vücuda yayılmasının gecikmesinde rol oynadığı bildirilmiştir.

* Karaciğerde lipid seviyesini düşürmede etkili olduğu bilinmektedir.

* Narda bulunan yağ asitlerinin (özellikle konjuge yağ asiti olan Punisik asitin) olumlu etkileri bulunmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücuda yardımcı olduğu gibi kötü kolesterol olarak bilinen LDL’yi azaltıcı tesirleri bilimsel araştırmalara konu olmaktadır. Konjuge linoleik asit aynı zamanda göğüs, kolon ve prostat kanserleri karşısında koruyucu etki göstererek, bu hastalıkları önleyebilir.

* İçeriğinde bulunan Punisik asit sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Punisik asit sadece nar çekirdeği yağına özgü bir yağ asiti olup, miktarı ortalama tüm yağ asiti bileşiminin % 70-75’ini oluşturmaktadır.

* Yapısındaki özel bileşenlerden dolayı güçlü antioksidan özelliğe sahiptir.

Nar Çekirdeği Yağı Kullanım Alanları

* Dahilen kullanılabilir. Bir fincan su içerisine bir miktar nar çekirdeği yağı karıştırılarak da tüketilebilir.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır

* Yemeklerde ve salatalarda kullanılır.

* Nar çekirdeği yağı cilt için çok iyi bir nemlendirici, koruyucu aynı zamanda da besleyici özelliklere sahip bir yağdır. Ayrıca güçlü bir antioksidanttır. Ciltte oluşan kırışıklıkları gidermek, daha genç ve sağlıklı bir görünüm için nar çekirdeği yağı ile cilde masaj yapılabilir. Nar çekirdeği yağı bir pamuğa sıkıldıktan sonra da cilde uygulanabilir. Gözaltları hariç, tüm yüze ve boyuna hafifçe masaj yapılarak cildin yağı emmesi sağlanır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.