Daha Hızlı Kilo Vermek İçin 7 Öneri

Kilo vermek istiyorsunuz ama istediğiniz zamanda istediğiniz kadar kilo verememekten korkuyorsunuz. Daha hızlı kilo vermek istiyorsanız aşağıdaki önerilerimizi inceleyin.

Yiyeceklerinizi yazın
Bir hafta boyunca her yediğinizi bir yere, dürüstçe, yazın. Neler yediğinizi görmek, sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır.

Güne aktivite katın
Hareket halinde olmaya özen gösterin. Dişlerinizi fırçalarken, evi temizlerken, yemek yaparken hep hareketli olun. Dans edin, çömelme hareketi yapın. Her hareketin kilo vermenize yardımcı olacağını unutmayın.

Sağlıklı beslenin
Spor yapmak tek başına kilo vermenizi sağlamaz. Sağlıklı beslenmek de önemlidir. Öğünlerinizde bol bol sebze ve meyve olduğundan emin olun. Bir yemeği yemek konusunda tereddüt ediyorsanız, yemekten vazgeçin.

Aralıklar koyun
Kilo vermek, sıkılaşmak ve güçlenmek için aralıklı çalışmalar yapın. Koşunuza biraz sprint ekleyin, yürüyüşünüzü hızlandırın, kısacası 30 saniyelik kalp atışlarınızı hızlandırıcı hareketler ekleyin. Bu, sporunuzun daha başarılı olmasını sağlayacaktır.

Kalori saklamayın
Bütün gün az yiyip akşam yemeğine kalori saklamaktan vazgeçin. Sporunuzu yapın ve akşam yemeğinizi normal porsiyonda tüketin. Kendinizi zorlamak yerine küçük değişikliklerle (ekmeği beslenmenizden çıkartmak, tatlıdan uzak durmak) kilo vermeye çalışın. Eğer mutlaka tatlı yemeniz gerekiyorsa porsiyonunuza dikkat edin ve arkadaşınızla bölüşün.

Daha az stres yapın, daha çok gülün
Stresin korsitol hormonunu salgılamanıza neden olduğunu biliyor muydunuz? Korsitol, kilo alma hormonudur. Stres yapmayı bırakın ve daha çok gülün. Gülmek, kalori yakmanıza, moralinizin yükselmesine ve insanların sizle daha çok vakit geçirmek istemelerine neden olur.

Uykunuzu alın
Araştırmalar, günde 8 saat ya da daha fazla uyuyan insanların %50 oranında daha çok kilo verdiklerini göstermiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.