Bunu Yiyen Damar Tıkanıklığı Nedir Bilmiyor!

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Kalbi korur. Kanserle savaşır. Hücreleri güçlendirir. Varis oluşumunu önler. Alerji ve iltihaplanmaları engeller. Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?
Dahilen; 1 fincan ılık suya 5-6 damla damlatılarak kullanılır. Haricen; cilde friksiyon yoluyla uygulanır. Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir. Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır

Göz Altı Morlukları İçin Kullanımı
Yüzünüzü akşam temizledikten sonra üzüm çekirdeği yağını sürün (tabi ki göz altlarına değil, sadece çevresine) ve yüzünüze şu son zamanların moda yüz yogasını yapın.

Ateroskleroz (damar sertleşmesi) riskini azaltır. Tümörlerin büyümesini durdurmaya yardım eder. Üzüm çekirdeği yağı yaşlanma etkilerini geciktirir. İdrar söktürücü , müshil ve kuvvet verici olarak önerilir. Görüş kaybına neden olan maküler dejenerasyondan korur. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Üzüm çekirdeği yağı, Yüksek tansiyonu düşürür. Üzüm çekirdeği yağı LDL Kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür. Yaşlanma etkilerini geçiktiren kozmetik kremlerin temel ana maddesidir. Üzüm çekirdeği yağı kalp rahatsızlığı ve felce karşı korumaya yardım eder. Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir.

Yüksek düzeyde folik asit içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğine sahiptir Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırmaktadır. Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir. Üzüm çekirdeği yağı tamamen doğal olduğundan, sentetik kozmetik ürünleri gibi karaciğere zarar vermemektedir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları cilt yaşlanmasına karşı,varislerin oluşumu ve giderilmesi ayrıca göz altı morluklarının çözümü olarak sayılabilir.

Üzüm Çekirdeği Faydaları

Üzümün çok faydalı bir meyve olduğu biliniyor ama birçok insan çekirdeğini yemeyi tercih etmiyor. Oysa üzüm çekirdeği bilinen en güçlü antioksidan olma özelliğiyle gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez ilacı.

Üzüm çekirdeği ilk olarak Fransa’da 1950’li yıllarda damar koruyucu ilaç olarak kullanılmaya başlandı. O zamandan bu yana üzerinde birçok araştırma yapılan üzüm çekirdeğinin günümüzde bilinen en önemli faydaları şöyle sıralanıyor:

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Nedir

* En güçlü antioksidan olduğu için kansere karşı koruyucudur
* Kanser tedavisindeki olumsuzlukları giderir
* Damarları korur, damar sertliğini önler, damar hastalıklarını tedavi eder
* Kalp krizi riskini azaltır
* Kötü kolesterolü azaltıp iyi kolesterolü yükseltir
* Diyabet hastalarına iyi gelir
* Kan damarlarını güçlendirir
* Kılcal damarları güçlendirerek yüksek tansiyona iyi gelir
* Gözdeki kılcal damarları güçlendirip kan dolaşımını hızlandırır
* Gözün saydam tabakasını korur
* Yaşla beraber artan görme bozukluklarını engeller
* Katarakt oluşumunu engeller
* Kan ve lenf dolaşımını düzenler
* Cilt sorunlarına iyi gelir, cildi güzelleştirir ve cildin sarkmasını engeller
* Alerjik problemleri önleyici özelliği vardır
* Deri hastalıklarına iyi gelir
* Diş eti kanamalarında tedavi edici özelliğe sahiptir
* Toplardamar yetersizliklerinden kaynaklanan basur ve varise iyi gelir
* C vitamininin etkisini artırır
* Saç hücrelerini artırır
* Kan yapar, kansızlığı önler ve kanı temizler
* Böbrek ve bağırsakları çalıştırır
* Romatizmaya iyi gelir

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.