Elma İle Cilt Maskesi Tarifleri

Mevsim nimetlerinden olan elmanın cilde olan faydalarını biliyor muydunuz?

Elma yiyerek tüketilen ve çok sevilen bir meyvedir. Her mevsimde bulunabilir olma özelliği çok tüketilmesine zemin hazırlar. Elma yiyerek formda kalabilirsiniz. Elma yiyerek vitamin depolayabilirsiniz. Elmanın saymakla bitmez faydaları vardır. Türleri de her damak tadına uygun çeşitlidir. Ekşisi , tatlısı, yaz elması, kış elması Hangisini dilerseniz. Elmanın başka bir özelliği de cilde uygulanabilmesidir.

Elma maskeleri cilde canlılık, parlaklık kazandırır.

Elma ile Cilt Maskesi Tarifleri
1-) Bir tane elmayı püre haline getirin. 3 kaşık kaymak ekleyin. İyice karıştırıp yüzünüze uygulayın. Yüzünüze bir bez örtüp 15 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın. Maskeyi haftada 2 kez uygulamanız yeterli.

2-) Kabukları soyulmuş elmadan 1 çorba kaşığı alın ve iyice ezin. 2 tatlı kaşığı susam yağı, 2 tatlı kaşığı badem yağı, 2 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulamanız yeterli. Maskenin arındırıcı özelliğiyle tazelenmiş hissedeceksiniz.

3-) 1 adet elmanın suyunu çıkarın ve içine bir adet E vitamini kapsülü, 2 tatlı kaşığı polen ve 2 çay kaşığı yulaf unu ekleyin. İyice karıştırın ve cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

4-) 1 tane kırmızı elmanın kabuklarını ince ince soyun. 4 tane sert kayısıyı da kalın kalın soyun. Bu kabukları küçük bir kapta ve çok az su ile hafif ateşte lapa olana kadar 5 dakika pişirin. Daha sonra çatalla iyice ezin. Ilıdıktan sonra yüzünüze sürün. Maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.