Çocuğunuzun Tuvalet Eğitimine Hazır Olduğunu Gösteren İşaretler

Eğitim için en önemli işaret, 3-4 saatlik kuru dönemleri olmasıdır. Bu durum mesane kaslarının geliştiğini ve çişini tutabilmeye başladığını gösterir. Devamlı azar azar çiş yapmak yerine daha az seferde daha çok çiş yapar. Bağırsak hareketleri nispeten düzene girer.

Diğer bir önemli işaret ise çiş ve kaka kelimelerini söylemesi ve özellikle kakasını yapmadan önce kelimelerle ya da işaretlerle belli etmesidir.

Bunun dışında evdeki diğer insanların tuvalet alışkanlıklarını taklit etmeye, insanlar tuvaletteyken kapıda beklemeye başlar. Islak ya da kirli bezle kalmaya tepkisi artar.

Gelişimsel olarak sergilediği bazı işaretler ise düzgün şekilde yürüyüp oturabilme, pantolon ve külotunu kendi kendine indirip kaldırabilme, bağımsızlık isteği gösterme, eylemlerinden gurur duyma, eşyaları alıp getirebilme ve yerlerine koyma gibi eylemlerdir. Ayrıca tuvaleti kullanma konusunda istek ve işbirliği gösteriyor olması da çok önemlidir.

Kolay gelsin anneler, babalar...

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.