Maydanoz İle 4 Günde 1 Beden İncelin

Maydanoz belkide en yaygın şekilde kullanılan, ancak tedavi edici ve zayıflama özelliği pek önemsenmeyen zayıflama bitkisidir. Maydanoz otunu genelde restoranlarda soframızda salata süslemek için kullanıldığını görmekteyiz. Aslında maydanoz, yemek ve salatalarda dekorasyon amacı ile kullanılmaktan ziyade,
içerisinde barındırdığı sihirli iksirler ile tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır.

Maydanoz suyu, 100 gramında 166 mg C vitamini içeriği ile herhangi bir diğer standart mutfak sebzelerine nazaran daha fazla miktarda fazla C vitamini içerir. Bu oran portakalın üç katı kadar fazla ve kuş üzümü (frenk üzümü) ile aynı düzeydedir. Maydanozda bulunan demir içeriği,100 gramında 5.5 mg olup bu oran,
istisnai derecede yüksek bir demir kaynağı manasına gelmektedir. Ancak modern tıp, maydanoz suyunun adet düzensizliklerini ve kanamaları iyileştirici etkisinden tutunda, hanımların cinsel isteksizliklerine bitkisel çözüm ve tedavi edici etkilerini ispat etmiş ve de maydanoz suyunun gerçekten bitkisel bir şifa kaynağı olduğu hususunda görüş birliğine varılmıştır.

Sıtma tedavisinde de maydanoz suyu sıtmayı tedavi eden bir özelliktir.

Günümüzde maydanoz suyu yine, cilt lekelerine doğal çözümler, böbrek taşlarına bitkisel çözüm ve tedavi,
romatizmaya bitkisel çözüm, adet yetersizliklerine ve düzensizliklerine bitkisel tedavi, hazım düzenleyici özellikleri gibi çok değişik rahatsızlıklara hastalılara iyi gelmektedir. Tek başına maydanoz suyu yeteri kadar zayıflatıcı değildir. Vücuttan su atar. Zayıflatıcı gücünden faydalanabilmek için limon suyu ilave edilmesi gerekir. 15 günden fazla kullanmamak gerekir. 15 gün boyunca da ancak 1-2 kg zayıflanabilir.

Maydanozun faydalarından birisi de idrar söktürücü olmasıdır. Tek başına içilen maydanoz suyu, sizi su atımı ile rahatlatabilir  ama istediğiniz zayıflama etkisini bulamazsınız. İçine limon suyu katmanız gerekiyor.

Malzemeler
* 16 sap maydanoz
* 2 yemek kaşığı yeni taze sıkılmış limon suyu
* Yarım su bardağı klorsuz taze su

Yapılışı: 
Bütün malzemeleri karıştırıp, mutfak robotunda 1 dakika çekin.
Her sabah yarım bardak bu kürden için. 15 gün ara vermeden tekrarlayın.
Sonrasında 7 gün ara verin ve tekrar 15 gün uygulayın.
Bir ayda 4 kiloya kadar verebilirsiniz. Unutmayın, 15 günden uzun süreli kullanılmaması gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.