Kürdan Kullanmak Sakıncalı Mı?

Kürdan çok seyrek kullanılması gereken bir araçtır. Sürekli kürdan kullanmamızı gerektiren bir rahatsızlık oluyorsa o bölgede başka bir problem var demektir. İki dişin arasında olması gerekenden çok daha fazla bir aralık veya o bölgede bir çürük var demektir.

Kürdan sürekli olarak kullanılmaya devam edilirse diş etlerine zarar verecektir. Arada kırılıp kalabilecek olan bir kürdan parçası diş etimizin iltihaplanmasına neden olacaktır.  Kürdanı sürekli kullanıyorsak mutlaka bir diş hekimine gitmeliyiz. Kürdanlar diş aralarına daha kolay girebilsinler diye üçgen şeklinde biçimlendirilmiştir. Bu şekildeki kürdanlar kullanım için daha uygundur.

Fırçalamak ve diş ipi kullanmak, plağı yok etmenin ve dişlerin arasını temizlemenin en iyi yoludur. Eğer bir restoranda dişinizde bir şey kaldıysa ve diş ipiniz yoksa kürdan kullanmadan önce iki kere düşünün ve dikkatli olun.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.