Kivi İle Soğuk Algınlığına Meydan Okuyun

A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengin bir meyve olan kivi, ayrıca kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir. 1 adet kivi 46 kalori içerir.

Kivinin Faydaları
* Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
*  Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir.
*  Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır.
* Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur.
* Kan basıncını dengeler.
* Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür.
* Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler.
* Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
* Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.

Kivi vitamin, flavonoit ve mineraller açısından oldukça zengindir. Özellikle, içerdiği C vitamini, potasyum ve beta-karoten kiviyi mucize bir meyve yapmaktadır. İtalya’daki araştırmalar kivinin özellikle 6-7 yaşında çocuklarda solunum yolları üzerinde mucize gibi etkiler yarattığını gösteriyor.

Belirli bir süre kivi tüketiminin ardından çocuklarda nefes darlığı %32, gece öksürüğü %27, hapşırma %41, burun akıntısı %28 ve kronik öksürük %25 oranında azaldı.
Bunun sebebi ise kivinin içerisinde bulunan flavonoitlerin hücre içi hasarı azaltması ve DNA mutasyon ve hasarını önlemesi olarak gösteriliyor.

Kivi meyvesi içerisinde bol miktarda C, E, ve A vitamini barındırır. C vitamini suda çözünebilen antioksidan bir maddedir ve vücudumuzu koruduğu kanıtlanmıştır.

Kivi hastalıklara karşı iyi bir dost. Her gün yediğiniz kivi sizi nezle ve gripten koruyacaktır. Eğer nezle ve gribiniz varsa, iyileşmenizi hızlandıracaktır. Tüm kanser oluşumlarına karşı sizi koruyacaktır. Özellikle de kadınlarda meme kanserine karşı, ciddi bir koruma özelliği vardır.

Cildinize de Faydası Var
Bu tropikal meyvenin içindeki asitler cildinizi yenileyecektir. Ölü deri tabakasını da soyarak, bir nevi peeling yapacaktır. Sivilcelerinize de iyi gelecektir. Kivinin kabuklarını soyup, ince yuvarlak dilimlere ayırın, yüzünüze yerleştirdikten sonra beş ile on beş dakika bekleyin. Ya da kiviyi blenderdan geçirerek, püresini yüzünüze sürün. On dakika sonra, ılık suyla yıkayın. Cildinizdeki parlaklığı ve ferahlığı bir haftanın sonunda fark edeceksiniz.

Kivinin Zararları
Kivideki actinidin enzimi bazı kişilerde alerjik etki yaparak dudaklarda şişme, kaşınma, gözde ve burunda kaşıntıya neden olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.