Koltuk Altı Kararmasına Bitkisel Çözüm

Koltuk altı kararması pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir sorundur. Böyle bir problemimiz olduğunda koltuk altımızı gösteren kolsuz, askılı kıyafetler giymek bile istemeyiz. Kollarımızı kaldırmaktan çekiniriz. Piyasada bunun için çeşitli kremler satılıyor. Ama ben doğal çözümlerden yanayım. Çünkü satılan kremlerin içeriklerini bilmiyoruz ve bazılarının denetimi bile yapılamıyor. 


İşte size bir kaç bitkisel çözüm.


1.Tarif 
Malzemeler: 

  • 1 tatlı kaşıgı pirinç unu
  • 1 yemek kaşıgı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Yukarıda yazılan malzemeleri iyice karıştırın ve koltuk altınıza sürün. 15 dk bekletin ve ovalayarak temizleyin. Temizledikten sonra ılık su ile yıkayın. Daha sonra koltuk altınıza limon suyu sürün ve kurumasını bekleyin. Daha sonra bebek pudrası sürün. Haftada 2 kez yaptığınızda zamanla koltuk altınızdaki kararmanın azaltığını göreceksiniz.

2.Tarif 
Malzemeler: 

  • 1 çay kaşığı elma suyu 
  • 1 çay kaşığı limon suyu 
  • 1 çay kaşığı vazelin

Verilen malzemeleri iyice karıştırarak bir karışım elde ettikten sonra koltuk altınıza sürün ve kurumasını bekleyin. Sürdüğünüz karışım kuruduktan sonra da bebek pudrası sürün. Zamanla kararmanın azaldığını göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.