İnositol Eksikliği Damarlarınızı Tıkayabillir!

İnositol Nedir? İnositol Hangi Gıdalarda Bulunur? İnositol Eksikliğinde Neler Görülür?

İnositol B vitamin komplekslerinin bir parçasıdır.Beynin sağlıklı gelişmesinde ve çalışmasında etkilidir.Kolinle birlikte yağların kalp ve karaciğerden atılmasında görevlidir. İnositol ve kolin birlikte,vücuttaki bütün hücrelerin duvarı için gerekli bir çeşit yağ olan lesitinin üretiminde rol alırlar.

İnositol kolestrol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.Sağlıklı saçlar ve yağ metabolizması için gereklidir. Egzemanın önlenmesinde faydalıdır.

Lesitin beyin,kalp ve karaciğer sağlığı için önemlidir,B1 vitamini ve A vitamininin emilimine yardım eder.

İnositol lesitinin bir parçası olarak kötü kolestrolü düşürür ve damar sertleşmesini önler.

Sinir sistemi üzerinde gevşetici etkisi olduğu söylenmekte bu yüzden depresyon,panik atak ve Alzheimera karşı bir tedavi olabileceği düşünülmektedir.

Bağırsaklardaki bakteriler bitki liflerinde bulunan fitik asiti inositole çevirdiklerinden,eğer bu bakteriler antibiyotik kullanımı gibi nedenlerle zarar görmemişse vücut inositol ihtiyacını kendi üretimiyle
karşılayabilmektedir.

İnositol Hangi Gıdalarda Bulunur?
Kavun, turunçgiller, kuruyemiş, yulaf, pirinç, fasulye, nohut, karaciğer, tahıl, buğdayda bulunur.

Aşırı kahve içmek inositol eksikliğine neden olabilir.

İnositol Eksikliğinde Neler Görülür?
İnositol eksikliğinde damar tıkanıklığı, kabızlık, saç dökülmesi, yüksek kolestrol, cilt tahrişleri ve alınganlık gibi sorunlar görülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.