Kol Sarkmalarını Önleyen Egzersizler

Özellikle kadınlarda meydana gelen ve gerçekten pek de hoş görünmeyen kol sarkmaları bir çoğumuzun kafasına takılan bir sorun olmaya devam ediyor.

Eğer ki biraz kilo fazlamız varsa hemen kollarımızda sarkmalar oluşuyor maalesef. Bu sarkmalar daha sonra zayıflasak bile kendiliğinden geçmemekte ve özel bir lokal çalışmaya ihtiyaç duymakta.

Bu egzersizleri her yerde hiç bir alete ihtiyaç duymadan kolayca yapabilirsiniz.

Kol sarkmalarını azaltan egzersizler:

* İlk hareketimiz için bir tabure ya da sandalyeye ihtiyacımız olacak. Tabure sağlam durmalı. Çünkü en ucuna oturacağız. Kollarımızı dik tutarak taburenin üstüne koyun. Arkanız dönük bir şekilde kollarınızı faz bükmeden biraz aşağı biraz yukarı gidip gelin.

* İkinci hareketimizde aynı tabureye oturacağız. Elimize bir cisim alıp kollarımızı başımızın arkasında tutarak cismi indirip kaldıracağız.

* Diğer hareketimizde ayakta devam edeceğiz egzersize. Hafif eğilin. Kalcanız ve kollarınız dışarı çıkık bir şekilde eğilmelisiniz. Daha sonra elinizdeki cismi yine kollarınızın düzlüğünü bozmadan aşağı yukarı hareket ettirin.

* Şimdiki hareketimiz ise ters şınav gibi diyebiliriz. Yüz üstü değil de sırt üstü yatın ve kollarınız yere dik bir şekilde kalkıp yatın. Bu hareketi yarım yapın çünkü çok zorlayıcı olabilir.

* Son hareketimizde ise kollarımız yanda tutup elimizdeki cismi dirseklerimiz bükülerek kaldırıp indireceğiz.

Tüm bu hareketleri haftada 3-4 gün kendinizi çok yormadan 10-20 dakika kadar yapabilirsiniz. Bu zaman içinde kollarınızda bir toparlanma sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.