Burkulma Ve İncinmelere Zeytinle Tedavi

El ya da ayak bileğiniz burkulduğunda, incindiğinde yapacağınız şey kimyasal ilaca değil bitkisel, doğal ilaca sarılmak olmalı.

Ben üniversiteye kaydımı yaptırmaya gitmeden 3 gün önce arkadaşlarla basketbol oynuyordum. basket atmak için potaya doğru yükseldim, yere indiğimde ayağımı ters bastım ve ayak bileğim öyle bir burkuldu ki anlatamam. Eskilerin deyimiyle davul gibi şişti bileğim. Eve gittiğimde annemin yaptığı ilk şey şu oldu:

Burkulmalarda Zeytin Tedavisi

Bir havanın içini zeytinle doldurdu ve çekirdekleriyle birlikte ezmeye başladı. Zeytinin çekirdekleri ufak ufak oluncaya kadar devam etti. Daha sonra bir bezin içine bu dövmüş olduğu zeytini döktü ve ayak bileğime sardı. O davul gibi şişmiş olan bileğim 3 ya da 4 gün sonra eski sapasağlam haline geri döndü.

O günden sonra da ne zaman bir burkulma, incinme vakası görsem ilk ve tek önerdiğim şey zeytini çekirdekleriyle birlikte ezip burkulan yere sarılması oluyor.

Unutmayın arkadaşlar, doğada her derdin devası var. Ancak rastgele bitkisel tedavinin faydadan çok zarar vereceğini de unutmamak lazım. Doğru bitkiyi, doğru hastalıkta kullanmak gerek.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.