Emzirmenin Püf Noktaları

Emzirmenin Püf Noktaları

Emzirmek bebeği beslemenin en kolay, en doğal ve en yaygın olarak görülen yöntemidir. Pek çok anne bunun doğal olarak gelişeceğini bilir. Bununla birlikte emzirmeye doğru bir şekilde başlayıp devam ettirmek için hamilelik döneminizde bazı püf noktaları aklınızda bulundurmanızı öneririz.

1 - Yara ve acının size engel olmasına izin vermeyin. Bebekler emme refleksi ile doğar. İlk günlerde bebeğinizin sık sık emmek istemesi çok normaldir. Uzun emzirme seansları göğüslerinizde şiddetli acı ve yaralara neden olabilir. Ancak zaman içinde bu acı azalacak, özellikle de ilk 40 gün sonunda ortadan kalkacaktır. Göğüslerinizin yara olmasını engellemek kremler kullanabilir, göğüslerinizin iç çamaşırlarınızla temas etmesini engellemek için göğüs kalkanlarını deneyebilirsiniz. Bebeğinizi emzirdiğiniz pozisyonu değiştirmeyi deneyerek göğüslerinizdeki acıyı da azaltabilirsiniz.

2 - Arkadaşlarınızla konuşun. Doğum yapmadan önce bebeğini emzirmiş arkadaşlarınızla konuşmanızda, emzirme hakkındaki deneyimlerinden faydalanmaya çalışmanızda fayda var. Arkadaşlarınızın karşılaştığı sorunları dinleyip nasıl çözümledikleri hakkında fikir sahibi olursanız daha emzirmeye daha bilinçli başlayabilirsiniz.

3 - Çok fazla süt bebeğinizi uzaklaştırabilir. Doğumdan sonraki ilk günlerde bir anda çok fazla süt gelmesi bebeğinizin sütü istememesine sebep olabilir. Bebeğiniz emmeye başladığından bir anda çok fazla gelen süt onu korkutabilir. Bu gibi durumlarda önce göğüslerinizdeki sütü biraz boşaltabilir, sonrasında bebeğinizi emzirebilirsiniz. Bebeğinizi biraz daha dik durumda emzirmeye başlarsanız sütün bir anda boğazına kaçmasına engel olabilirsiniz.

4 - Stres yapmamaya çalışın. Doğumdan sonra annelerin en büyük endişesi bebeklerinin emip emmeyeceği, sütünün yeterli gelip gelmeyeceğidir. Süt üretimini sağlayabilmek için stres olmamaya çalışın, bebeğinizi sık sık emzirin, dengeli beslenin, mümkün olduğunca dinlenin.

5 - Daha çok su için. Sütü bebeğiniz için vücudunuz ürettiğinden sizin sıvı alımınız oldukça önemlidir. Susuz kalmamaya özen gösterin. Süt üretimi için sağlıklı ve dengeli beslenmek ve bol bol su içmek gerekir. Özellikle emzirirken susamanız çok normaldir, yanınızda sürekli su bulundurmayı ihmal etmeyin.

6 - İşe dönmenin emzirmenize engel olmasına izin vermeyin. İş yerinde de sağarak sütünüzü eve getirebilir, bebeğinizi sabah kalktığınızda, akşam eve döndüğünüzde ve gece boyunca emzirmeye devam edebilirsiniz.

7 - Bebeğinizin ısırmasına izin vermeyin. Bebeğiniz büyüdükçe dişleri çıkmaya başlayacak, bazı bebekler annelerinin göğüslerini dişlerini kaşımak için kullanabiliyor, buna izin vermeyin. Isırmaya başladığı anda emzirmeyi kesin ve ona neden uzaklaştırdığınızı açıklayın. Emzirmek bebeği beslemenin en kolay, en doğal ve en yaygın olarak görülen yöntemidir. Pek çok anne bunun doğal olarak gelişeceğini bilir. Bununla birlikte emzirmeye doğru bir şekilde başlayıp devam ettirmek için hamilelik döneminizde bazı püf noktaları aklınızda bulundurmanızı öneririz. Emzirmek bebeği beslemenin en kolay, en doğal ve en yaygın olarak görülen yöntemidir. Pek çok anne bunun doğal olarak gelişeceğini bilir. Bununla birlikte emzirmeye doğru bir şekilde başlayıp devam ettirmek için hamilelik döneminizde bazı püf noktaları aklınızda bulundurmanızı öneririz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.