Mandalina taze olarak yenir, suyu sıkılarak içilir, meşrubat üretiminde kullanılır.
Besi değeri A,C,E,B, vitaminleri, %5 invert şekeri limon asidi ve sitrik asit oluşturmaktadır.
Mandalinanın Faydaları
* Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları yumuşatır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir, bulaşıcı mikroplardan korur.
* Besler, şişmanlatır.
* Cilde tazelik ve canlılık kazandırır.
* Kan yapımını hızlandırır.
* Kanı temizler
* Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
* Damar sertliği ve felçte faydalıdır.
* Sinirleri yatıştırır.
* Grip olanlara iyi gelir.
Meyve kabuğundaki Limonen, Linolool, Citral, Karvon, Geraniol parfüm sanayinde kullanılır.
DİKKAT : Çekirdekleriyle tüketilmesi apandis organını tıkayarak, akut apandisite yol açar. Bu nedenle çekirdeklerinin çıkarılarak yenmesi gerekir.
Besi değeri A,C,E,B, vitaminleri, %5 invert şekeri limon asidi ve sitrik asit oluşturmaktadır.
Mandalinanın Faydaları
* Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları yumuşatır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir, bulaşıcı mikroplardan korur.
* Besler, şişmanlatır.
* Cilde tazelik ve canlılık kazandırır.
* Kan yapımını hızlandırır.
* Kanı temizler
* Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
* Damar sertliği ve felçte faydalıdır.
* Sinirleri yatıştırır.
* Grip olanlara iyi gelir.
Meyve kabuğundaki Limonen, Linolool, Citral, Karvon, Geraniol parfüm sanayinde kullanılır.
DİKKAT : Çekirdekleriyle tüketilmesi apandis organını tıkayarak, akut apandisite yol açar. Bu nedenle çekirdeklerinin çıkarılarak yenmesi gerekir.
0 yorum:
Yorum Gönder