Çoğu kişinin 'acı' özelliğinden dolayı yanına dahi yaklaşmadığı ve sürekli olarak burun kıvırdığı kırmızı acı biber vücuda öylesine harika katkılar sağlıyor ki öğrenince eminim çok şaşıracak ve kırmızı biberi yakından tanıdıktan sonra bu biberi daha fazla tüketmeye başlayacaksınız.
Mutfaklarımızın vazgeçilmezleri içerisinde yer alan kırmızı acı biber, sadece ağızlarınızı değil vücudunuzda yer alan diğer hastalıkları da yakıyor ve tüm rahatsızlıklarınızı neredeyse sorun olmaktan çıkartabiliyor. En büyük özelliği ise kanserli hücreleri yok etmesi. Evet yanlış duymadınız; Kırmızı acı biber kansere karşı verdiği savaş ile bu anlamda gerçekten çok büyük katkılar sağlayabiliyor. Siz de bir gün kanser riskiyle karşı karşıya kalmamak ya da bu hastalığınızı yenmek istiyorsanız kırmızı acı biberi sofralarınızın vazgeçilmezi yapmanız gerekiyor.
Ağrıları Dindiriyor
Hint ve Meksika mutfağında çok sık kullanılan kırmızı acı biber, Türkiye'de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilmekte ve tüketilmektedir. Bu bölgede isot olarak isimlendirilen kırmızı acı biber birçok araştırmaya konu olmuştur. Kırmızı bibere acısını veren 'capsaicin' adlı bir bileşiktir. Kırmızı biber ağrı kesici olarak da kullanılıyor. Kırmızı biber bu özelliğiyle zona ve arterit ağrılarını dindirmede kullanılabilir. Sürekli olarak tüketilmesi durumunda, beynin endorfin salgılamasını sağlayabilir ve endorfinin morfine benzer ağrı kesici etkisi görülebilir. Sağlık üzerinde olumlu etkileri olan kırmızı biber, vücudun günlük ihtiyacı olan beta-karotenin tamamı ve C vitamininin 2 katını içeriyor. Yapılan deneysel çalışmalarda kırmızıbiberin kolesterolü düşürücü etkisi görülmüştür.
Midesi Sağlam Olan Yiyebilir
Antioksidanlar bakımından çok zengin ve kanseri önleyen likopen maddesi ihtiva eden kırmızı acı biberi herkes yiyemez. Acı biberin ülsere iyi geldiği yanlış ve yaygın bir inanıştır. Acı biber midesi sağlam olanlar için faydalı olabilir. Ancak ülser, gastrit gibi rahatsızlık bulunanlara acı biber iyi gelmemektedir. Ayrıca hemoroidi olanlar da acı biberden uzak durmalıdır.
Yağları Eritiyor
Acı biber açlık hissini bastırıp tokluk hissi yaratır. Capsaicin maddesi mide ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Ödem söktürücü özelliği de olan acı biber yağ yakımına yardımcı olur.
Kırmızı Acı Biber Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?
* Acı biber, bronşiti önlemeye yardımcı oluyor.
* Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletip, ağrıyı kontrol altına alıyor.
* Kolesterolü ve trigliseriti düşürmeye, kötü huylu kolesterolü azaltmaya yardımcı oluyor.
* Dolaşımı hızlandırıyor.
* Kalp krizi ya da felce karşı koruyor.
* Yaşlanmayı önlüyor.
* Kan şekerini dengeliyor.
* Eklem iltihabı ağrılarına iyi geliyor.
* Uykusuzluğa iyi geliyor
Mutfaklarımızın vazgeçilmezleri içerisinde yer alan kırmızı acı biber, sadece ağızlarınızı değil vücudunuzda yer alan diğer hastalıkları da yakıyor ve tüm rahatsızlıklarınızı neredeyse sorun olmaktan çıkartabiliyor. En büyük özelliği ise kanserli hücreleri yok etmesi. Evet yanlış duymadınız; Kırmızı acı biber kansere karşı verdiği savaş ile bu anlamda gerçekten çok büyük katkılar sağlayabiliyor. Siz de bir gün kanser riskiyle karşı karşıya kalmamak ya da bu hastalığınızı yenmek istiyorsanız kırmızı acı biberi sofralarınızın vazgeçilmezi yapmanız gerekiyor.
Ağrıları Dindiriyor
Hint ve Meksika mutfağında çok sık kullanılan kırmızı acı biber, Türkiye'de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilmekte ve tüketilmektedir. Bu bölgede isot olarak isimlendirilen kırmızı acı biber birçok araştırmaya konu olmuştur. Kırmızı bibere acısını veren 'capsaicin' adlı bir bileşiktir. Kırmızı biber ağrı kesici olarak da kullanılıyor. Kırmızı biber bu özelliğiyle zona ve arterit ağrılarını dindirmede kullanılabilir. Sürekli olarak tüketilmesi durumunda, beynin endorfin salgılamasını sağlayabilir ve endorfinin morfine benzer ağrı kesici etkisi görülebilir. Sağlık üzerinde olumlu etkileri olan kırmızı biber, vücudun günlük ihtiyacı olan beta-karotenin tamamı ve C vitamininin 2 katını içeriyor. Yapılan deneysel çalışmalarda kırmızıbiberin kolesterolü düşürücü etkisi görülmüştür.
Midesi Sağlam Olan Yiyebilir
Antioksidanlar bakımından çok zengin ve kanseri önleyen likopen maddesi ihtiva eden kırmızı acı biberi herkes yiyemez. Acı biberin ülsere iyi geldiği yanlış ve yaygın bir inanıştır. Acı biber midesi sağlam olanlar için faydalı olabilir. Ancak ülser, gastrit gibi rahatsızlık bulunanlara acı biber iyi gelmemektedir. Ayrıca hemoroidi olanlar da acı biberden uzak durmalıdır.
Yağları Eritiyor
Acı biber açlık hissini bastırıp tokluk hissi yaratır. Capsaicin maddesi mide ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Ödem söktürücü özelliği de olan acı biber yağ yakımına yardımcı olur.
Kırmızı Acı Biber Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?
* Acı biber, bronşiti önlemeye yardımcı oluyor.
* Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletip, ağrıyı kontrol altına alıyor.
* Kolesterolü ve trigliseriti düşürmeye, kötü huylu kolesterolü azaltmaya yardımcı oluyor.
* Dolaşımı hızlandırıyor.
* Kalp krizi ya da felce karşı koruyor.
* Yaşlanmayı önlüyor.
* Kan şekerini dengeliyor.
* Eklem iltihabı ağrılarına iyi geliyor.
* Uykusuzluğa iyi geliyor
0 yorum:
Yorum Gönder