Kolesterol insan vücudunda kan gibi gerekli olan bir madde olmakla birlikte, fazla olması çeşitli hastalıklara sebep olur.
Kolesterol Düşürücü Bitkiler: Soya lesitin, Omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt, enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivri biber kolesterolde faydalıdır.B ol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun, derin deniz balıkları, taze yeşil salatalar, limon, kivi ve narenciye yardımcı besinlerdir.
Kolesterolü olanlar dikkat etsin: Tereyağı, margarin, balık yağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker, fazla tuz, kestane ve kuruyemişler çok az kullanılmalıdır.
Kolesterol Düşürmek İçin Bitkisel Öneriler
- Ayrık kökü, ardıç tohumu,zeytin yaprağı,keki biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse, kolesterolün düşmesini sağlar.
-Biberiye ve zerdeçal, toz haline getirilip, yemeklere yarım çay kaşığı kadar eklenir.
-Yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.
-1 Bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konulur.10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir. Günde 2-3 bardak içilir.
- Kolesterol Düşürmek İçin 1 Bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.
- Kolesterol Düşürmek İçin 5 Bardak suya, 100 gram hayıt tohumu konulur.10 dakika kaynatılır.İçine 1 limon sıkılıp, 2 adet aspirin, 30 gram karabaş otu, 10 gram oğul otu ilave edilir. 10 dakika bekletilip 1 günde tüketilir.
- Kolesterol Düşürmek İçin 1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kantaron konur.10 dakika bekletilip, günde 2 bardak içilir.
Kolesterol Düşürücü Bitkiler: Soya lesitin, Omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt, enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivri biber kolesterolde faydalıdır.B ol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun, derin deniz balıkları, taze yeşil salatalar, limon, kivi ve narenciye yardımcı besinlerdir.
Kolesterolü olanlar dikkat etsin: Tereyağı, margarin, balık yağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker, fazla tuz, kestane ve kuruyemişler çok az kullanılmalıdır.
Kolesterol Düşürmek İçin Bitkisel Öneriler
- Ayrık kökü, ardıç tohumu,zeytin yaprağı,keki biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse, kolesterolün düşmesini sağlar.
-Biberiye ve zerdeçal, toz haline getirilip, yemeklere yarım çay kaşığı kadar eklenir.
-Yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.
-1 Bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konulur.10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir. Günde 2-3 bardak içilir.
- Kolesterol Düşürmek İçin 1 Bardak suya 4-10 gram zerdeçal konulur. 10 dakika kaynatılıp, günde 2-3 bardak içilir.
- Kolesterol Düşürmek İçin 5 Bardak suya, 100 gram hayıt tohumu konulur.10 dakika kaynatılır.İçine 1 limon sıkılıp, 2 adet aspirin, 30 gram karabaş otu, 10 gram oğul otu ilave edilir. 10 dakika bekletilip 1 günde tüketilir.
- Kolesterol Düşürmek İçin 1 Bardak kaynar suya 4-10 gram kantaron konur.10 dakika bekletilip, günde 2 bardak içilir.
0 yorum:
Yorum Gönder