MAKARNANIN FAYDALARINI DUYMUŞ MUYDUNUZ?

Uzmanlar, makarnanın vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor.

Makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı çok düşük. Kolesterol riski de bulunmuyor.

Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alıyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşüyor. Bu nedenle, kolay hazmediliyor. Ayrıca, makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar da bulunmuyor. Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslar. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.

Makarnanın Faydaları

# Besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından daha zengindir,

# Şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar,

# Yağsızdır. çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır,

# Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar,

# Kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur,

# İştahı azaltır,

# Enerjinizi sabit tutar,

# Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır,

# Kalp - damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.