ET ÇEŞİTLERİ VE FAYDALARI

Sağlıklı zayıflama yöntemlerinin vazgeçilmez elemanlarından birisi de proteinlerdir. Proteinler diyet sürecinde tokluk hissi verir ve kas oranlarını da destekler. Dolayısıyla en sağlıklı zayıflama yöntemlerinde genellikle protein tercih edilmektedir.

Kırmızı Etin Faydaları

Proteinler bildiği gibi bütün canlı organizmaların en önemli yapı taşıdır ve kırımızı et protein yönünden oldukça zengin bir besin maddesidir.

Canlıların büyümeleri, üremeleri, kalıtım özelliklerinin bir nesilden diğer bir nesile taşınması protein içeren besinler aracılığı ile olur. Kırmızı et besin değeri yüksek bir gıda maddesidir;  100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur. Kırmızı etin içinde ayrıca fosfor, demir ve bakır gibi madensel tuzlar, A, D vitaminleri ve B vitamini bileşikleri vardır. Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden diğer besinlere nazaran daha zengindir.

Et kan yapmakla beraber kansızlığı önler, bedeni canlı ve güçlü kılar, zihinsel gelişmeyi sağlar ve bu özellikleriyle et soframızın baş tacı olmuştur.

Beyaz Etin Faydaları

Tavuk, biyolojik değeri bakımından yumurta proteinlerinden sonra gelen en değerli et proteini özelliğine sahiptir. Proteinler, hücre ve dokuların oluşmasını, büyüme ve gelişmeyi sağlar. Vücut kaslarının ve organlarının gelişimini sağlarken vücut dokularının yenilenmesinde rol oynar. 100 gr tavuk etinde 20 – 25 gram protein bulunur.

Balık ve Deniz Ürünlerinin Faydaları

İnsan sağlığı açısından son derece önemli faydaları içinde barındıran deniz ürünlerinin her biri adeta sağlık deposudur. Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balıketinin, insan sağlığı açısından birçok faydası vardır.

Balıketi, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. Epa ve dha adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur. Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek atardamarın tıkanmasını önlerken kalp krizi ve felç riskini azaltır ve tansiyonu düşürür.

En sağlıklı zayıflama yöntemleri, en doğru beslenmeyle başlar.  Doğru beslenmek, yani kısaca ne yiyip içtiğinin farkında olmak sağlık için vazgeçilmezlerdendir. Günümüzde gıdaların içerikleriyle yeteri kadar oynandığı için lütfen yedikleriniz konusunda seçici davranmaya özen gösterin. Siz de doğru beslenmek istiyor ve en sağlıklı zayıflama yöntemlerini nasıl öğrenirim diyorsanız İnka Diyet ile iletişime geçerek beslenme konusunda sunduğumuz yaşam koçluğu desteğinden faydalanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.