KANSIZLIK VE ŞEKER HASTALIĞINA BİREBİR...

Tere kumlu ve ıslak toprakları sever. Çok faydalı bir bitkidir, ancak tereyi yemeden önce çok iyi yıkamak gerekir. Çünkü hayvanların otladığı yerlerde yetiştirilen terede vücuda zararlı olabilen kurtlar bulunabilir. Tereyi pişirip yemek en garantisidir. Fakat kendi bahçenizde yetiştirdiğiniz terenin hiç bir tehlikesi olmaz. 

Tere, vitamin yönünden, özellikle de C vitamini yönünden oldukça zengindir. A, B2, E ve PP vitaminleri de içerir. Demir denildiğinde hepimizin aklına ıspanak gelir, fakat tere demir bakımından ıspanaktan daha zengindir. İyot bakımından da zengin olan tere, fosfor, manganez, bakır gibi diğer madensel tuzları da barındırır.

Terenin Faydaları

 İştah açar.
 Hazmı kolaylaştırır.
 Bronşları temizler, öksürük söktürür.
 Bol miktarda idrar söktürür.
 Böbrekleri ve idrar yollarını temizler.
 Karaciğer hastalıklarında faydalıdır.
 Safra ifrazatını arttırır.
 Grip ve soğuk algınlığının çabuk geçmesini sağlar.
 Cinsel istekleri kamçılar.
 Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
 Kansızlığı giderir.
 Kanı temizler.
 Kandaki şeker miktarını düşürür.
 Sinirleri yatıştırır.
 Sigaranın zararlarını azaltır.

 Suyu, saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önler.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.