Ramazan Diyeti

Ramazan ayında dengesiz beslenme nedeniyle kilo alımları çok yükselmeye başlar.İftarda ve sahurda yenen yağlı ve ağır yiyecekler sebebiyle kilo alımı hızlanır. Bu yüzden ramazan ayında uygulayacağınız bu diyetle hem rahatlıkla orucunuzu tutabilir hem dengeli beslenebilirsiniz.

Ramazan Diyeti

SAHUR İÇİN

Az pişmiş iki tane yumurta,
25 – 30 gram civarında az tuzlu peynir,
Bir ince belli çay bardağı kadar Ceviz, Fındık, Fıstık, Badem veya Yer Fıstığı ( Tuzsuz )
Az tuzlu 10 – 12 tane zeytin
Domates, biber, salatalık, turp, nane, roka
Limonlu çay veya süt içilebilir.
1 Kase Çorba ( Lahana çorbası, Tavuk suyu çorbası, Tarhana çorbası, Buğday çorbası veya Domates çorbası )
Dayanamayan ve aşırı acıkanlar için sağlıklı küçük kaçamaklar ( Peynirli ve ıspanaklı börek, Tava böreği ve Fırında kabak böreği ) 100 grama kadar yenilebilir.

İFTAR İÇİN

Menü 1
1 Kase çorba  1 Kase Çorba ( Lahana çorbası, Tavuk suyu çorbası, Tarhana çorbası, Buğday çorbası veya Domates çorbası )
1 adet küçük lahmacun veya   ( Peynirli ve ıspanaklı börek, Tava böreği ve Fırında kabak böreği )
Karatay Kahvaltı tabağı Az pişmiş iki tane yumurta, 25 – 30 gram civarında az tuzlu peynir,
Bir ince belli çay bardağı kadar Ceviz, Fındık, Fıstık, Badem veya Yer Fıstığı ( Tuzsuz ), Az tuzlu 10 – 12 tane zeytin, Domates, biber, salatalık, turp, nane, roka

Menü 2
Oğlak kebabı, Fırında kuzu pirzola, Çömlekçe kuzu kebap, Şişte patlıcan kebap, Hünkar Beğendi, Saç tava, Tepsi kebabı veya Ciğer kebabı gibi et türlerinden bir yemek
2 veya 3 adet sarma ya da 2 3 kaşık pilav
Salata veya cacık

Menü 3
Etli kuru fasulye,  Kıymalı yeşil mercimek, Keşkek, Zeytinyağlı Barbunya, Mercimekli bulgur pilavı, Zeytinyağlı biber dolması ya da Etli lahana sarması yemek çeşitlerinden bir tanesi
Salata çeşitleri  Ebegümeci salatası, Yoğurtlu semizotu salatası, Çoban salatası, Acılı ezme, Ekşimikli piyaz, Yoğurtlu patlıcan salatası ya da Brokoli salatası bunlardan bir tanesini seçebilirsiniz.
Şekersiz komposto veya Hurmalı dondurma, Sütlü incir tatlısı, Cevizli Kayısı tatlısı, Elmalı incirli kek ya da Şekersiz kabak tatlısı ile tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

DİKKAT : Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi, sadece bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bir sağlık profesyonelinin vereceği tavsiyelerin yerine kullanılamaz. Sizin gerçek fiziksel durumunuzu yansıtmıyor olabilir. Doktorunuza danışmadan bu sayfalardan edineceğiniz bilgileri herhangi bir rahatsızlığın teşhis veya tedavisinde kullanmayınız. Soru ve sorunlarınız için doktorunuza danışınız.